logo welzijn de meijerij

Welzijn de Meierij is op 1 februari een project begonnen voor mensen die wel in de zorg willen werken, maar nog net niet genoeg weten of kunnen op dit terrein. Het is ook bedoeld voor mensen die nog moeite hebben met het Nederlands, maar het wel al spreken en begrijpen. Het project heet “Opstapje Zorg”.

Wat gebeurt er elke week in het project?

Elke week worden er op vrijdagochtend lessen gegeven in zorg en ook in taal. Op een andere dag in de week lopen de deelnemers een ochtend of een middag stage in een zorginstelling of op de niet-geïndiceerde dagbesteding van Welzijn De Meierij. Zij kunnen zo gelijk de praktische vaardigheden oefenen en de woorden die zij in de les geleerd hebben gebruiken.
Op die manier kunnen de kennis en vaardigheden van de deelnemers snel verbeterd worden.
De totale duur van het project is 12 weken zodat het in mei afgerond kan worden.

Wat gebeurt er na dit project ?

Het project biedt kansen. Kansen om in de zorg aan het werk te kunnen. Voorlopig misschien (nog) als vrijwilliger. Maar mogelijk na een tijdje ook als betaalde kracht in de zorg. Hoe dan ook, het is een unieke mogelijkheid om zo kennis en vaardigheden op te doen én mooi vrijwilligerswerk in de zorg te kunnen doen.

Meer weten?

Neem dan contact op met Welzijn de Meierij (073-5441400) en vraag naar Maren Brakke of Ciska van Harten. Je kunt ze ook een e-mail sturen ( m.brakke@welzijndemeierij.nl of c.harten@welzijndemeierij.nl). Zij kunnen je meer vertellen over dit project.
Tip de redactie!