Eerste overwinning RKSV Schijndel/De Wit

Logo_RKSV_Schijndel

RKSV Schijndel/De Wit heeft een verdiende overwinning behaald op een vooral voor de rust sterk verdedigend Wilhelmina.

Trainer van Alebeek had het elftal op een paar plaatsen gewijzigd ten opzichte van vorige week. De thuisclub kwam sterk uit de startblokken en dat resulteerde al in de derde minuut in een kans voor Bart de Wit, maar zijn schot ging via de buitenkant van de paal naast. Even later werd na een corner een prima schot van Yoeri Verbakel wederom tot corner verwerkt, maar ook deze leverde niets op. De thuisclub bleef het spel bepalen en in de 22e minuut werd een mooie loopactie van Bart de Wit zowel door Brent Blummel dan wel door Tommy van Schijndel helaas gemist. Het grote overwicht van RKSV Schijndel/De Wit kon niet in doelpunten worden omgezet. In de 35e minuut ging ook een goed genomen vrije trap van Brent Blummel net naast. Zo brak in deze eenzijdige wedstrijd de rust aan met een 0-0 stand die geen recht deed aan het wedstrijdverloop.

Na de rust zonder wissels aanvankelijk het zelfde spelbeeld, maar na 2 snelle wissels van Wilhelmina kwamen ook zij wat meer aan aanvallen toe. Het spel van RKSV Schijndel/De Wit werd slordiger en bij een uitval van Wilhelmina kwam spits Anil alleen voor keeper Timo de Louwere. Doch deze redde bekwaam. Ook een foutje van Thomas Jan van Raaij had geen gevolgen voor de thuisclub. In de 67e minuut werd door wederom niet resoluut verdedigen de 0-1 gescoord door de spits van Wilhelmina.

RKSV Schijndel/De Wit bleef jagen op een beter resultaat en in de 71e minuut werd Tommy van Schijndel gewisseld voor Martijn van Grinsven. Even later werd een vrije trap van Brent Blummel verkeerd beoordeeld door de keeper van Wilhelmina en zo kwam de thuisclub aan de verdiende gelijkmaker 1-1. In de 78e minuut wisselde trainer van Alebeek Yoeri van Bakel voor Jirre Kreemer. Vier minuten later kwam een perfecte pass van Jordy van Kasteren aan bij Brent Blummel en deze wist wel hier wel raad mee en zo bracht hij de stand op 2-1. RKSV Schijndel/De Wit gaf niets meer weg en bleef tot het einde de gevaarlijkste ploeg. Een terechte overwinning voor de ploeg die er de meeste aanspraak op mocht maken.

Zondag wacht de zware uitwedstrijd naar het ongeslagen Engelen, maar met volle inzet moet ook hier wat te halen zijn.