geen nieuwe coronabesmettingen en ziekenhuisopnames wel 1 persoon overleden in Meierijstad

Het RIVM heeft zoals iedere dag de laatste cijfers mbt de ontwikkeling van het coronavirus bekend gemaakt. Uit deze nieuwe cijfers blijkt dat er geen inwoners uit Meierijstad is opgenomen in het ziekenhuis. Er zijn tot nu toe 210 inwoners opgenomen (geweest), dat zijn 258,6 opnames per 100.000 inwoners). In totaal zijn er in Meierijstad nu 535 geregistreerde personen bij wie het coronavirus is vastgesteld. Het RIVM geeft ook het aantal overledenen per gemeente aan. Dit zijn er in Meierijstad 128. Dat betekent dat er sinds gisteren 1 inwoners is overleden aan het virus.

In Nederland zijn inmiddels 5562 inwoners overleden. Sinds gisteren zijn er 52 personen overleden in Nederland.

Update RIVM 12-5

Positief geteste personen 43.211* (+227)
Ziekenhuisopnames 11.430 (+52)
Overleden personen 5.562** (+52)

*Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt.
** Er is een vertraging tussen de dag van ziekenhuisopname of overlijden en de dag waarop dat gerapporteerd wordt.

Toelichting

Vandaag zijn er 52 patiënten gemeld die vanwege COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Er zijn 52 personen als overleden gemeld. Deze gemelde personen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen dagen vaak nog aangevuld.

Tot nu toe zijn er 43.211 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu . De cijfers passen bij het beeld dat de maatregelen werken. Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.

Corona
Tip de redactie!