Cursus ‘omgaan met dementie’ bij Welzijn de Meierij

logo welzijn de meijerij

Dementie treft niet alleen degenen die er zelf aan lijden, maar ook de mensen in hun naaste omgeving. Zorgen geeft voldoening, maar het betekent vaak ook een belasting. Hoe gaan mantelzorgers om met lastige situaties? Doen zij het wel goed? Krijgen zij steun vanuit hun omgeving? De zorg voor iemand met dementie is niet altijd gemakkelijk en het kan verdriet, boosheid, eenzaamheid, onzekerheid en machteloosheid oproepen.

Indigo Brabant en Welzijn De Meierij starten daarom op donderdag 31 oktober a.s. met de cursus ‘omgaan met dementie’ voor naasten van mensen met dementie. Tijdens de cursus wordt informatie gegeven over dementie en leren deelnemers vaardigheden om beter om te gaan met de problemen die zij ervaren in het leven van alledag. Ook kunnen zij ervaringen met andere mantelzorgers uitwisselen.

Thema’s die tijdens de cursus aan bod komen zijn:

· Wat is dementie?
· Omgaan met mensen met dementie.
· Omgaan met probleemgedrag.
· Hoe zorg ik dat ik het volhoud?
· Ondersteuningsmogelijkheden.
· Als er meer zorg nodig is.

De cursus bestaat uit zes bijeenkomsten van 2 uur en een terugkombijeenkomst. Op donderdagmiddag 24 oktober 2019 vinden kennismakingsgesprekken met de begeleiders plaats.

De cursus zal plaatsvinden op de donderdagmiddag van 13.30 – 15.30 uur in de Taalwerkplaats naast de bibliotheek in St. Oedenrode.

Data: 31 oktober, 7, 14, 21 en 28 november en 5 december.
Deelname is kosteloos.

Voor aanmeldingen of vragen kunt u contact opnemen met Monique Wolters van Welzijn De Meierij, telefoonnummer 073 – 54 414 00 of per mail met m.wolters@welzijndemeierij.nl
Dementie, Alzheimer

Tip de redactie!