En toen stond 2019 alweer voor de deur… Wat gaat de tijd toch snel. En hoe drukker men is, of denkt te zijn, hoe meer sommige dingen in de knel komen. Zoals bewegen. Het belang van bewegen wordt steeds duidelijker, dat blijkt wel uit allerlei nieuwsbronnen. Maar bij velen kómt het er gewoon niet van. Wegens drukte óf vanwege beperkingen bij het bewegen. Zoals bijvoorbeeld door reumatische klachten, en hierdoor met veel vormen van bewegen niet mee kunnen doen. Wel willen, maar niet (goed) kunnen.

Misschien hebben wij een oplossing voor u. Wij zijn sinds dit jaar ook reumapatiëntenvereniging in samenwerking met Reuma Nederland (voorheen Reumafonds). Speciaal voor mensen met allerlei reumatische klachten bieden wij een beweegprogramma in warm water aan. Zodat óók mensen met reuma aan hun eigen gezondheid kunnen bijdragen, want vooral bij reumatische aandoeningen geldt: ‘rust roest’. Daar zijn vele van u vast al mee bekend. (Te lang) stil zitten maakt je stram en verergert de klachten.

Het beweegprogramma vindt plaats in zwembad De Molenhey in Schijndel. Het betreft een scala aan oefeningen, staand en lopend, in extra verwarmd water en onder begeleiding van een fysiotherapeut. Er wordt o.a. gewerkt aan algemene conditie, spierkracht, balans en ontspanning. Bovendien is er het lotgenotencontact waarbij uitleg over je eigen bewegingsbeperking niet direct nodig is. Iedereen werkt vanuit zijn eigen kunnen en doet de oefeningen mee binnen de persoonlijke grenzen. Eventueel kunt u een oefening overslaan of advies krijgen voor een aanpassing.

‘Reumabeweeggroep De Meierij’ bestaat uit leden uit de hele regio. Vooral uit Schijndel, maar ook uit alle dorpen daaromheen. Het grootse deel zijn vrouwen, maar er zijn ook mannen lid. De leeftijden variëren zo tussen de 35 en 85 jaar, dus jong en oud is welkom. Men moet wel zelfstandig kunnen functioneren bij aan- en uitkleden, óf eventueel zelf hulp meebrengen.

De beweeglessen zijn op 4 momenten in de week; twee groepen overdag en twee groepen vroeg in de avond. Dit vroege avondtijdstip is om het aspect van vermoeidheid ook niet uit het oog te verliezen. De meeste leden volgen één keer per week een les, maar er zijn ook mensen die twéé keer per week meedoen. Dit naar eigen wens en mogelijkheden.

Wegens bestuurlijke aanpassingen zijn wij nu overgestapt naar een verenigingsjaar van 1 januari t/m 31 december. Misschien is het daarom ook juist nú een goed idee om lid te worden van onze vereniging. Dan kunt u uw voornemen om meer te gaan bewegen en aan uw gezondheid te werken, meteen kracht bijzetten. Samen staan we sterk. Wij hopen u te mogen verwelkomen in 2019!

Meer informatie over ‘Reumabeweeggroep De Meierij’ kunt u vinden op de website www.reumabeweeggroepdemeierij.nl  Voor o.a. tijdstippen, tarieven en aanmelding kunt u hier terecht. Zou u alsnog meer informatie willen of vragen hebben, dan kunt u een e-mail sturen naar info@reumabeweeggroepdemeierij.nl  of telefonisch contact opnemen met Birgitte Broeren: tel. nummer 06-46 42 29 60.

Reumabeweeggroep ‘De Meierij’
Foto: Reumabeweeggroep ‘De Meierij’
Tip de redactie!