ReumabeweeggroepDe feestmaand december is alweer in volle gang. En voor je het weet staat het nieuwe jaar weer voor de deur, mét de daarbij behorende goede voornemens. ‘Meer bewegen’ staat ieder jaar weer ver bovenaan in het lijstje. En dat blijkt ook steeds belangrijker; voor gezonde mensen, maar helemaal voor mensen met reumatische aandoeningen!

Daarom zijn wij, bestuur van reumapatiëntenvereniging en Reumabeweeggroep ‘De Meierij’, ook heel verheugd dat wij in januari 2020 met inmiddels de vijfde beweeggroep in warm water kunnen starten en bovendien met een yoga-groep, gericht op mensen met reuma, van start gaan! Met deze twee beweegvormen blijkt er echt aan een behoefte voldaan te kunnen worden. Dit omdat het een weldadige vorm van bewegen, ontspanning én lotgenotencontact is voor mensen met reuma die bij andere beweegvormen vaak tegen teveel beperkingen aanlopen. Wel willen, maar niet (goed) kunnen.

De yogalessen worden verzorgd door ‘Zen Natuurlijk’, gelegen op een prachtige locatie in het Wijbosch in Schijndel. Men kan starten met een drietal proeflessen en vervolgens intekenen voor het vervolgblok van (in totaal) 12 lessen. Lestijd is op vrijdag van 11.00 tot 12.00 uur, startdatum 10 januari.

De vijfde warmwater-beweeggroep start ook op 10 januari 2020 van 13.00 tot 14.00 uur. Voor meer informatie over data, kosten en aanmelden verwijzen wij u graag naar onze website: www.reumabeweeggroepdemeierij.nl . Mochten er toch nog onduidelijkheden zijn, dan kunt u contact opnemen via e-mail: info@reumabeweeggroepdemeierij.nl , of na 12.00 uur bellen met Birgitte Broeren, tel. 06-46422960.

Wij kunnen met onze reumapatiëntenvereniging vol trots terugkijken op 2019, waarin het aantal beweeggroepen verdubbeld is en een paar thema-avonden zijn georganiseerd. Onlangs was er nog de goedbezochte thema-avond over ‘chronische pijn en slapen’.
Tot slot wensen wij u heel fijne feestdagen toe en wij hopen u in het nieuwe jaar te mogen verwelkomen bij één, of meer van onze activiteiten!
Fitter-met-Reuma

Tip de redactie!