Filmclub Schijndel – “Het verhaal achter de vluchteling”

Logo Filmclub Schijndel

In de feestelijke decembermaand besteedt Filmclub Schijndel ook graag aandacht aan een groep mensen, die ver van huis en hun dierbaren in afwachting zijn van een onbekende toekomst. Overal in de wereld zijn er mensen op de vlucht, voor geweld, oorlog of gedreven door honger en armoede. In de film die vertoond wordt volgen we drie jonge Afrikanen, die een lange en gevaarlijke reis naar Europa ondernemen en daarvoor Mali, Nigeria, Algerije en Marokko doorkruisen. Naast prachtige beelden van de lange, ruige tocht door de woestijn, levert het ook het ontluisterende beeld op van geweld en uitbuiting waar vluchtelingen aan ten prooi kunnen vallen. De drie jonge vluchtelingen, met hun dromen en hoop op een veilige en betere toekomst, krijgen in deze film een gezicht en een verhaal. Als kijker leef je als vanzelf mee en gun je hen zo die goede afloop!

De avond wordt ingeleid door een medewerker van de Filmclub en haar vriendin, die samen in september op Lesbos in een vluchtelingenkamp hebben gewerkt. Zij vertellen over hun indrukwekkende ervaringen in hun ontmoetingen met de vluchtelingen daar.

Deze film kunt u zien in Het Gasthuis, dinsdagavond 11 december, aanvang 20.00 uur. Reserveren voor deze film  is noodzakelijk. Toegang voor leden Filmclub 5,50 euro, voor niet-leden 7 euro maar met strippenkaart 6 euro.
Voor reserveren en informatie over deze avond zie de website van de Filmclub www.schijndelfilm.nl.

Ook lid worden van Filmclub Schijndel? Je kunt je deze maand nog aanmelden voor lidmaatschap 2019. Het kost 55 euro en geeft recht op gratis toegang tot de 10 dinsdagavond films en 1,5 euro korting op alle 40 andere films van de Filmclub. Meer info zie www.schijndelfilm.nl

het-gasthuis, Filmclub Schijndel
Tip de redactie!