Filmclub Schijndel brengt Frozen en Becoming Astrid in ’t Spectrum

Logo Filmclub Schijndel

‘Frozen’, de eerste kinderfilm in ’t Spectrum

Gezellig met de (klein)kinderen in de kerstvakantie naar de film? Dat kan vanaf nu ook in Schijndel! Mede door de komst van de nieuwe podiumaccomodatie in ’t Spectrum kunnen er ook kinderfilms vertoond gaan worden. Op woensdagmiddag 2 januari vindt de eerste vertoning plaats, de animatiefilm ‘Frozen’, geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.
Frozen vertelt het verhaal van de bergbeklimmer Kristoff en een jong meisje, genaamd Anna. Zij reizen met een stel rendieren over de besneeuwde bergtoppen en gevaarlijke kliffen. Ze zijn op zoek naar Anna’s zus Elsa, de legendarische Sneeuwkoningin om de eeuwigdurende winter, die over hun koninkrijk gevallen is, te beëindigen. Op hun tocht ontmoeten ze mystieke trollen en de hilarische sneeuwman Olaf en zullen ze de natuurelementen moeten overwinnen om het koninkrijk te redden.
Reserveren is niet nodig er is voldoende plaats. De vertoning start op woensdagmiddag 2 januari om 14.00 uur. Voor leden Filmclub Schijndel en kinderen t/m 12 jaar 6,50 euro, voor niet leden 8,00 euro per persoon..

Becoming Astrid

Pippi Langkous, Ronja de Roversdochter, de Gebroeders Leeuwenhart: de verhalen van Astrid Lindgren hebben onze jeugd gemaakt. Maar wat is haar eigen verhaal? Becoming Astrid volgt de ingrijpende gebeurtenissen die haar als persoon en als schrijver hebben gevormd.

Als jonge vrouw maakte Astrid Lindgren een gebeurtenis mee die haar diep trof en het verdere verloop van haar leven zou bepalen. Het gaf haar de kracht en het zelfvertrouwen een ander pad te kiezen dan van haar in die tijd werd verwacht. Ze volgde haar hart en ontwikkelde zo haar passie voor schrijven. Met haar fantasierijke kinderboeken als Pippi Langkous is ze wereldwijd een van de meest inspirerende en geliefde auteurs van ons tijdperk geworden en staat ze symbool voor de vrije mens die met conventies durfde te breken. Mede dankzij het uitstekende acteerspel van de hoofdpersoon, Alba August is het een zeer geloofwaardige en ook boeiende film; een mooie start van het nieuwe jaar!
Filmclub Schijndel vertoont deze film op dinsdag 8 januari om 20.30 uur in ‘t Spectrum. Deze film is voor iedereen toegankelijk, voor leden van de filmclub gratis en niet-leden betalen 8,00 euro. Reserveren is niet nodig. Meer informatie over de film, over lidmaatschap en de Filmclub is te verkrijgen via www.schijndelfilm.nl

Filmclub Schijndel
Foto: Filmclub Schijndel
Tip de redactie!