Steunpunt vrijwilligerswerk zoekt vrijwilliger voor begeleiding/uitleg VR dementiebril

logo welzijn de meijerij, WdM 1

Het Steunpunt Vrijwilligerswerk is onderdeel van Welzijn de Meierij. Het Steunpunt brengt hulpvragenden en hulpaanbieders in contact met elkaar. Daarom zoekt men mensen die anderen willen helpen of wat willen doen voor de gemeenschap in Schijndel en Sint-Oedenrode. Voor vrijwel iedereen zijn er geschikte vacatures en bezigheden.

Vrijwilligers gezocht VR dementiebril

Wist u dat 1 op de 3 vrouwen en 1 op de 7 mannen geconfronteerd wordt met dementie? Het ideaal is dat mensen met dementie en hun families zo lang mogelijk een normaal leven leiden in hun vertrouwde huis en buurt. Dat wil Dementievriendelijk Meierijstad bevorderen door samen met zoveel mogelijk mensen een dementievriendelijke maatschappij voor hen te creëren. Sinds kort is Dementievriendelijk Meierijstad van start gegaan met een nieuw project: de virtual reality dementiebril.

Geïnteresseerden kunnen bij de bibliotheken in Meierijstad, met begeleiding van geschoolde vrijwilligers, kennis maken met de VR-bril. De film laat deelnemers in de huid van iemand met dementie kruipen, met als doel het begrip voor mensen met dementie te vergroten. Bij iedere afspraak wordt er door een getrainde vrijwilliger een voor- en nagesprek gevoerd. Voor dit project zijn we in Schijndel en Sint-Oedenrode nog op zoek naar vrijwilligers. Het is van belang dat u kennis hebt van dementie, u inlevingsvermogen heeft, geduldig bent en graag wil leren hoe u om kunt gaan met een VR-bril. Voor het omgaan met de VR-bril en het voor- en nagesprek krijgt u vooraf een training. Ook werkt u de eerste tijd samen met een andere vrijwilliger.

Ben u of kent u iemand die passend zou zijn voor dit project of wil je meer informatie? Reageer dan gerust! (vacature 23573)

Wilt u zich aanmelden of heeft u vragen? Neem dan gerust contact op met Steunpunt Vrijwilligerswerk van Welzijn De Meierij via 073-544 1400 of door te mailen naar vrijwilligerswerk@welzijndemeierij.nl

Neem ook eens een kijkje op de website (www.welzijndemeierij.nl) waar u meer informatie kunt vinden over deze en allerlei andere vacatures en activiteiten.

VR bril
Tip de redactie!