Drie nieuwe gilde-leden geïnstalleerd bij Gilde Sint Catharina en Barbara Schijndel

Tijdens de algemene jaarvergadering van Gilde Sint Catharina en Barbara Schijndel, zijn drie nieuwe gildebroeders geïnstalleerd in de pastorie van de H. Servatiuskerk. Albert Dekker, Jan Goijaerts en Wim v/d Schoot, zijn de nieuwe gildebroeders van Gilde Sint Catharina en Barbara te Schijndel. De drie aspirant-leden zaten in een horecazaak vol spanning te wachten tot het verlossende antwoord kwam.

Het bonen door de gildeleden

Het toetreden van het Gilde, wordt door middel van het bonen bepaald. Ieder gilde-lid krijgt een witte en zwarte boon. Bij een witte boon stemmen de leden vóór, en bij een zwarte boon stemmen de leden tegen. Gelukkig waren alle drie de aspirant-leden positief geboond. Mocht een aspirant-lid een negatieve uitslag hebben, dan brengen de Hoofdman en Dekenschrijver van het Gilde, deze persoon traditioneel een stuiver als troost dat deze geen lid mag worden van het Gilde. Gelukkig is dit nog nooit voorgekomen, want om een aspirant-lid beter te leren kennen, en andersom, loopt hij of zij minimaal één jaar met het gilde mee, om zo elkaar beter te leren kennen. Tevens neemt hij of zij deel aan de gilde activiteiten. Een aspirant-lid wordt dan tijdens de jaarvergadering geboond en geïnstalleerd.

Installatie nieuwe Gilde-leden

Nadat de Hoofdman en Dekenschrijver, Albert, Jan en Wim, hadden opgehaald werden de nieuwe leden met luid applaus en het zingen van het gildelied ontvangen. Vervolgens werden één voor een de leden geïnstalleerd door de Koning van het Gilde. De nieuwe leden kregen na de eed af te hebben gelegd, de rode sjerp omgehangen en een gildehoed opgezet. Tevens kregen ze de gildeparaplu en een petje van het gilde aangeboden.

Hazenpeper

Na de vergadering zijn vanaf 21.00 uur de partners van de gilde-leden van harte welkom om traditiegetrouw de hazenpeper te komen eten. Tevens is er op deze feestelijke avond gelegenheid om de nieuwe gilde-leden te feliciteren.

Nieuwe aspirant-leden

Het Gilde heeft voor volgend jaar al weer twee nieuwe aspirant-leden die geboond mogen worden. Anjo Dekkers en John Heesakkers, zullen bij de volgende jaarvergadering te horen krijgen of ze geïnstalleerd gaan worden, of een stuiver krijgen.

Mocht u óók geïnteresseerd zijn om het Gilde beter te leren kennen en eventueel aspirant-lid te worden, dan kunt u een mail sturen naar: dekenschrijver@gildeschijndel.nl of één van de gildeleden aanspreken.

Voor meer informatie kunt u ook onze website bezoeken. www.gildeschijndel.nl