logo-zephyr-SchijndelNa een overwinning vorige week in Schijndel stond er zaterdag een uitwedstrijd in Breda op het programma. De handballers van Zephyr moesten aantreden tegen de nummer 1: West Brabant Combinatie.

Het was meteen duidelijk dat de tegenstander met hars speelde, iets waar Zephyr altijd moeite mee heeft. De bal plakt en dat vraagt een andere motoriek.Nadat Zephyr 0-1 voor kwam, liet  West Brabant snel zien waarom ze op de eerste plaats staan. Ze beschikken over een goed team en kwamen snel 4-2 voor. Toen gebeurde er wat onfortuinlijks. De Schijndelse keeper Rob van den Oetelaar kreeg een bal hard op zijn gezicht en moest hierdoor geblesseerd het veld verlaten.

Door goed samenspel probeerde Zephyr de achterstand ongedaan te maken, maar er gingen veel aanvallen fout, mede doordat de heren moeite hadden met de hars aan de bal. Het lukte Zephyr hierdoor niet om de achterstand ongedaan te maken en de ruststand kwam uit op 13-10 in het voordeel van West Brabant.

Heren Zephyr SchijndelZephyr kreeg het de tweede helft voor elkaar dat West Brabant niet verder uitliep, maar inlopen lukte niet. De achterstand bleef lang op 3 punten hangen, vooral dankzij keeper Gertjan van Zutphen die veel mooie reddingen maakte. Tegen het eind van de wedstrijd liet West Brabant nogmaals hun klasse zien en ze breidde de score verder uit. De eindstand was 26-20. Een mindere wedstrijd van de mannen uit Schijndel.
Tip de redactie!