Dames Zephyr verliezen eerste wedstrijd van VHC

dzephyrZondag 2 oktober 2016 stond de eerste wedstrijd van het seizoen voor de dames van Zephyr op het programma. Deze wedstrijd werd gespeeld in Valkenswaard tegen VHC DS2. De wedstrijd begon al snel met een 1-0 achterstand maar de dames van Zephyr kwamen terug. Esther van Eggelen was goed in vorm en scoorde 4 doelpunten achter elkaar. Dit waren allemaal mooie schoten strak in de hoek. Dit bracht de stand op 1-4. Toen ging wat minder met de dames van Zephyr. Ze kregen de bal niet in de goal van de tegenstander en ook kregen ze twee penalty’s tegen die beide raak waren. De Schijndelse dames stonden nu achter met 7-4. Toen scoorde Esther van Eggelen en Ingrid Bijnen beide een mooi doelpunt. Daarna scoorde de tegenstander weer en toen Esther van Eggelen weer. Het ging dus gelijk op en dit bracht de tussenstand op 8-7 in het voordeel van VHC.

In de rust waren de dames het er over eens dat de dekking meer op de zes moest blijven en ieder zijn eigen man moest verdedigen. Vol goede moed begon Zephyr aan de tweede helft. Gelijk kregen de dames twee penalty’s achter elkaar die Ingrid Bijnen en Esther van Eggelen goed benutten. Er werden wat tijdstraffen uitgedeeld en de scheidsrechter trok meerdere gele kaarten. De dames van Zephyr kwamen in ondertal en hier wist de tegenstander goed gebruik van te maken door twee doelpunten te scoren. Peggy Blankwater was goed in vorm en hield meerdere penalty’s tegen. Maar helaas waren er ook twee raak. Dit bracht de stand op 15-11. De dames van Zephyr probeerde er alles aan te doen en iedereen zette zich voor de volle honderd procent in maar helaas was de tegenstander sterker. Nolly Goossens scoorde een doelpunt vanaf de cirkel en Loes Ketelaars scoorde daarna nog een penalty. De eindstand werd 16-14 voor VHC.

Volgende week zondag 9 oktober spelen de dames van Zephyr hun tweede wedstrijd tegen RED-RAG/Tachos DS3 om 11:15 in de Dioscuren in Schijndel.

De dames van Zephyr zijn op zoek naar Speelsters voor de recreanten die altijd op zaterdagavond spelen.

Ook kan dames 1 versterking goed gebruiken. Heb je interesse neem dan even contact op via zephyr@handbal.nl
Tip de redactie!