Schijndel/De Wit klaar voor het nieuwe seizoen

Schijndel/DE WIT kan terugkijken op een goede voorbereidingsperiode voor het nieuwe seizoen. Alle geplande activiteiten konden worden gerealiseerd, zoals de oefenwedstrijden, de trainingsstage in Papendal, de kracht- en conditietrainingen gedurende de zomerperiode en de reguliere trainingen.

Zes wedstrijden werden gespeeld. Drie oefenwedstrijden tegen Best Vooruit (1-2 winst), Haarsteeg (1-2 winst) en Rhode (1-1). Tussendoor werd deelgenomen aan het Grad de Wit-toernooi met een winstpartij tegen WEC (3-0) en een verloren wedstrijd tegen Avanti’31 (0-1) . Vervolgens stonden drie bekerwedstijden op het programma. Tegen DVG werd gewonnen met 1-0. Een week later stond de uitwedstrijden in en tegen Olland op het programma. Opnieuw winst voor Schijndel/DE WIT: 0-3. Ook de derde wedstrijd voor de bekercompetitie, thuis tegen Boskant is overtuigend gewonnen, 5-0. Met een eerste plaats is Schijndel/DE WIT dus een ronde verder voor de beker.

Terugkijkend kan er gesproken worden van een geslaagde voorbereiding. Een kanttekening hierbij is de ernstige blessure van Alejandro Navarro Keeris opliep in de wedstrijd tegen DVG. Helaas voor hem en voor het team zal hij waarschijnlijk dit seizoen niet meer in actie kunnen komen. Uiteraard hoopt RKSV Schijndel de wit op een voorspoedige revalidatie voor Alejandro.

Op zondag 24 september start de competitie in de 3e klasse C met een uitwedstrijd tegen Sint-Michielsgestel. Het was in het seizoen 1967-1968, dus maar liefst 50 jaar geleden (bron: Wikepedia) dat Schijndel/DE WIT uit kwam in de derde klasse. Een seizoen dat met promotie kon worden afgesloten.

Dergelijke verwachtingen, een promotie, zijn er momenteel niet. Belangrijk is om met deze nieuwe groep, met bijna uitsluitend ‘Schijndelse jongens’ de smaak van overwinningen weer te hervinden. Het huidige prestatieklimaat en de keuzen die zijn gemaakt bieden daarvoor volop kansen en mogelijkheden. Elke winstpartij, mede gelet op de drie achtereenvolgende degradaties, is winst. Winst voor het team en winst voor de club.

RKSV Schijndel/De Wit wenst Henri, de begeleidende staf en de selectie veel succes in het seizoen 2017-2018.
Tip de redactie!