Cijfers RIVM – 4 nieuwe besmettingen geregistreerd in Meierijstad, geen nieuwe ziekenhuisopnames en overledenen

Het RIVM heeft zoals iedere dag de laatste cijfers mbt de ontwikkeling van het coronavirus bekend gemaakt. Uit deze nieuwe cijfers blijkt dat er opnieuw geen inwoners uit Meierijstad zijn opgenomen in het ziekenhuis. Er zijn tot nu toe 206 inwoners opgenomen (geweest), dat zijn 253,70 opnames per 100.000 inwoners). In totaal zijn er in Meierijstad nu 526 meldingen van personen bij wie het coronavirus is vastgesteld. Het RIVM geeft ook het aantal overledenen per gemeente aan. Dit zijn er in Meierijstad 121. Dat betekent dat er sinds gisteren geen inwoners zijn overleden aan het virus.

In Nederland zijn inmiddels 5182 inwoners overleden. Sinds gisteren zijn er 86 personen overleden.

Update RIVM 5-5

Positief geteste personen 4.1087* (+317)
Ziekenhuisopnames 11.126 (+89)
Overleden personen 5.168** (+86)

Toelichting

Vandaag zijn er 89 patiënten gemeld die in het ziekenhuis opgenomen (geweest) zijn. Er zijn 86 personen als overleden gemeld. Deze gemelde personen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van voorgaande dagen vaak nog aangevuld.

Tot nu toe zijn er 41.087 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu . De cijfers van de afgelopen dagen passen bij het beeld dat de maatregelen werken. Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.

Corona
Tip de redactie!