Wedstrijdverslag SV Avanti’31: Avanti’31 – Schijndel/DE Wit eindigt opnieuw in 1-1

Logo_sv_avanti_31

Voor de tweede keer dit seizoen eindigde de Schijndelse derby in een 1-1 gelijkspel. Gezien de resultaten van de afgelopen weken lijkt dat voor Avanti’31 nog niet zo’n verkeerde uitslag, maar tegen 10 man had Avanti’31 in de tweede helft eigenlijk afstand moeten nemen.

Nadat de eerste rookwolken boven het veld waren weggetrokken kon de wedstrijd om even na twee uur beginnen. De eerste kans was er al meteen voor Avanti’31 maar doelman de Louwere wist ten koste van een hoekschop te redden. Vervolgens ging het initiatief in de wedstrijd meer naar Schijndel/DE WIT. In de 12e minuut resulteerde dat in de 0-1, toen een voorzet door de Avanti-verdediging niet uit het strafschopgebied gewerkt kon worden. Het was Martijn van Grinsven die zijn voet wel resoluut tegen de bal wist te krijgen waarmee hij zijn elftal op voorsprong kon zetten. Dankzij een uitstekende redding in de 20e minuut van Steff van Kaathoven kon Schijndel/DE WIT de voorsprong niet verder uitbouwen. Na 25 minuten viel de gelijkmaker. Jurgen van Puyenbroek bracht na goed doorzetten de bal voor het Schijndel-doel. Via Fabian Koenen en een Schijndel-verdediger kwam de bal uiteindelijk voor de voeten van Koen van Engeland die hard en onhoudbaar voor Timo de Louwere de gelijkmaker scoorde. In de 33e minuut werd Avanti’31 met een goed uitgespeelde aanval opnieuw gevaarlijk. Het schot smoorde echter in de verdediging waarop Schijndel/De Wit snel omschakelde naar de aanval. Na een overtreding door de Avanti-verdediging ontstond er wat getrek en geduw waarbij scheidsrechter Opsteen constateerde dat Brent Blummel een slaande beweging had gemaakt. Rood voor Blummel en voor Schijndel/De Wit het signaal om zich meer terug te trekken. Er kwamen voor rust nog twee kansen voor Avanti’31 maar gescoord werd er niet meer.

Na rust probeerde Avanti’31 wel met veel inzet de wedstrijd te beslissen maar tot echt uitgespeelde kansen kwamen de blauwwitten niet meer. In de 65e minuut was een meningsverschil tussen de scheidsrechter en de Schijndel-grensrechter aanleiding tot een onderbreking van de wedstrijd. Het duurde ongeveer tien minuten voordat Schijndel/De Wit een vervanger voor de weggezonden grensrechter had gevonden en de wedstrijd hervat kon worden. In het laatste half uur was het Avanti’31 dat de wedstrijd domineerde. De kans om de wedstrijd in het voordeel van Avanti’31 te beslissen was er voor Jurgen van Puyenbroek die vanuit een vrije trap van Geert van Heeswijk de bal net over het doel werkte. Twee minuten voor tijd redde Timo de Louwere het punt voor Schijndel/DE WIT door Geert van Heeswijk van scoren af te houden.

Het gelijke spel betekent voor Schijndel/DE WIT dat het zicht houdt op de tweede plaats achter kampioen Olympia’18. Avanti’31 heeft met Boekel Sport en Volkel nog steeds de beste papieren voor het winnen van de 3e periode. Daarvoor moet Avanti’31 op 2e Paasdag in de uitwedstrijd tegen Constantia wel de punten gaan pakken.