Zwemmers SWNZ sterk op lange afstanden

Logo SWNZ

Vorige week lieten de zwemmers van SWNZ zien over een flinke conditie te beschikken tijdens de zogenaamde Schijndelse Lange Afstands Kampioenschappen.
De echte kilometervreters kwamen in zwembad De Molen Hey in actie op de 1500 meter vrije slag. Selina Janssen verbeterde haar persoonlijke record over zestig banen met twee seconden en was daarmee de snelste. Mirelle de Kort verbeterde zich met bijna acht tellen en bleef Claartje Rijken, die haar oude toptijd met tachtig seconden scherper stelde, een kwart tel voor. Naomi Janssen verbeterde zich met bijna veertig seconden. Sandra Schellekens zwom boven haar beste tijd, maar was fors sneller dan eerder dit seizoen. Puck Bakker was meer dan een minuut sneller en verbeterde ook haar PR’s op de 400 en 800 meter. Tot slot zwom ook Ildiko van der Ploeg een constante race. Drie zwemmers kwamen in actie op de 800 vrij. Jeroen van Dinther zwom via een PR van bijna negen seconden op de 400 vrij naar een hele mooie eindtijd op zijn eerste 800 vrij. De pas dertien jaar oude debutante Lotte Welvaarts zwom via PR’s op de 100, 200 én 400 vrij naar een prachtige eindtijd en Demi van Os bleef slechts een fractie boven haar beste tijd. Raf Meemelink zwom op zijn eerste 400 vrij naar PR’s op de 100, 200 én 400 vrij. Nana Dekkers zwom deze 400 vrij ook voor het eerst en verbeterde halverwege haar PR op de 200 vrij met een tel. Lars van Halder was maar liefst twee minuten sneller dan in december vorig jaar.

Wisselslag

Ook op de 400 meter wisselslag werd er hard gezwommen. Mirelle was de snelste dankzij een verbetering met 4,5 seconde. Selina verbeterde haar PR met 7,5 seconde, Claartje met 22 seconden en Naomi twaalf. Sandra was dertien seconden sneller dan twee maanden geleden. Fenne van Heesch en Nana zwemmen pas sinds kort wedstrijden, maar ook zij durfden deze zware afstand aan. Ze zwommen beiden PR’s op de 50 en 100 vlinder. Elke Schellekens en Roel van der Kleij waren al eens sneller. Ook in Boxtel werden lange afstanden gezwommen door de wedstrijdzwemmers van de startgemeenschap SWNZ (Neptunus ’58 uit Schijndel en Zegenwerp uit Sint-Michielsgestel). Ook hier regende het persoonlijke records.
Tip de redactie!