Bizar verhaal, inbreker geeft spullen weg

Op Facebook en later bij Omroep Brabant kwamen wij het onderstaande bizarre bericht tegen. Een vrouw uit Schijndel is in quarantaine gegaan  bij familie in België. Intussen is er in Schijndel in haar woning ingebroken door een man die daar dan vervolgens ook enkele dagen verblijft. Gedurende zijn verblijf heeft de inbreker de garagedeur geforceerd en opengelaten en heeft een bord geplaatst met de tekst “24/7 weggeefwinkel Meierijstad”.  Deze actie heeft hij onderstreept door op Facebook een inmiddels weer gesloten pagina te openen waarop zijn “vrienden” werden uitgenodigd om te komen shoppen. Door deze actie zijn diverse bezittingen verdwenen waaronder Technics draaitafels, vele cassettetapes en een zorgvuldig opgebouwde platencollectie met hiphopmuziek uit de jaren ’90, die erg dierbaar zijn voor de eigenaresse.

Toen duidelijk werd bij familie dat er was ingebroken bij moeder, werd uiteraard de politie ingeschakeld. Deze gaven in eerste instantie aan niks te kunnen doen omdat de sloten van de woning niet geforceerd waren. Deze waren echter niet geforceerd omdat deze vervangen waren door de dader. Dit uiteraard tot grote verbazing van de familie. Een dag later werd de politie nogmaals opgeroepen om wederom in overleg te treden met de inbreker.  Men heeft de man toen nogmaals dringend verzocht om te vertrekken uit de woning. Deze heeft dat uiteindelijk alsnog vrijwillig gedaan.

Ondertussen zijn er natuurlijk wel de nodige spullen verdwenen. Mocht u weten wie deze spullen in hun bezit hebben of heb je zelf deze spullen in het bezit dan kun je een mailtje sturen naar: help.een.dj@gmail.com en help de rechtmatige eigenaresse haar spullen terug te krijgen.

Tip de redactie!