Buurtadviseurs  Meierijstad

Gemeente Meierijstad vindt een goede relatie met de inwoners heel belangrijk. Men wil graag weten wat er bij u leeft en hoe u over bepaalde zaken denkt. Ook biedt de gemeente ondersteuning wanneer u wilt bijdragen aan de leefbaarheid in uw buurt, wijk of dorp. Om dit mogelijk te maken heeft de gemeente Meierijstad drie buurtadviseurs. Zij zijn er voor u en voor alle wijk- en dorpsraden, verenigingen en organisaties.

 

Wat doet de buurtadviseur?

  • De buurtadviseurs zijn het eerste aanspreekpunt van de gemeente voor zaken die er spelen in uw buurt, wijk of dorp. Zij leggen de verbinding tussen de gemeente en inwoners en tussen inwoners onderling en schakelen waar nodig binnen de gemeentelijke organisatie.
  • De buurtadviseurs zijn vaak te vinden in uw buurt, wijk of dorp en zijn zichtbaar voor iedereen. Wat ze daar horen, nemen ze mee naar ‘binnen’ in het gemeentehuis. Op deze manier sluit de gemeente zo goed mogelijk aan bij uw leefomgeving, én maken we ruimte voor goede initiatieven.
  • Zij zorgen ervoor dat buurten, wijken en dorpen vroegtijdig bij plannen en werkzaamheden van de gemeente betrokken worden en houden zo een vinger aan de pols als het gaat om het nakomen van afspraken.
  • De buurtadviseurs hebben daarnaast veel contacten met de wijk- en dorpsraden en bewonersgroepen om hen te adviseren en te ondersteunen.
  • U kunt bij de buurtadviseurs terecht voor uiteenlopende vragen. Bijvoorbeeld wanneer u een goed idee hebt voor uw buurt, een leefbaarheidsinitiatief wilt indienen, of vast loopt bij het realiseren van uw plan. De buurtadviseurs helpen u graag verder en kijken samen met u naar de mogelijkheden.

Bij wie kunt u terecht?

De buurtadviseurs in Meierijstad zijn:

Telefonisch zijn de buurtadviseurs bereikbaar via: 14 0413.

Wilt u in contact komen met uw buurtadviseur? Dan vindt u hieronder de indeling:

 Indeling wijken en dorpen buurtadviseurs
Lianda de Vos Nadina Hamzic-Ibrahimovic Henk de Laat
Nijnsel Sint-Oedenrode (kern) Veghel West
De Bunders (Veghel) Veghel Zuid Centrum (Veghel)
Het Ven (Veghel) De Leest (Veghel) Olland
Zijtaart Erp Centrum (Schijndel)
Eerde Keldonk Bloemenwijk (Schijndel)
Wijbosch Boerdonk De Beemd (Schijndel)
Boskant Plein (Schijndel)
Mariaheide Hoevebraak-Hulzebraak (Schijndel)
Grevekeur-Bonkelaar (Schijndel)

 

Goed idee? Doe er iets mee!

Wilt u bijvoorbeeld een activiteit organiseren voor ouderen in de buurt? Of wilt u met uw buurtgenoten een moestuin aanleggen? Of een schoonmaakactie houden? En heeft u advies nodig? Meld dan uw idee of activiteit aan bij de buurtadviseur van uw wijk/dorp (zie tabel). Zij nemen daarna contact met u op om samen de mogelijkheden te bespreken. Belangrijk is dat uw plan of idee ten goede komt aan de hele wijk, buurt of straat en dat u en de buurtbewoners zelf aan de slag gaan. Voor 2017 heeft de gemeente  een bedrag beschikbaar gesteld van  € 20.000,–. Exacte voorwaarden om in aanmerking te komen voor dit budget zijn op te vragen bij de buurtadviseurs.

 Meldingen openbare ruimte
Wilt u kleine gebreken in de openbare ruimte melden (zoals losliggende stoeptegels, een omver gereden paaltje, of een kapot speeltoestel)? Meld uw klacht telefonisch via 14 0413 of via de website www.meierijstad.nl.
Tip de redactie!