Boek Schijndelse slagers en vleesbedrijven (1828 – 2016)

Verkrijgbaar bij VVV Schijndel

In de hoogtijdagen – begin en medio vorige eeuw – kende Schijndel 25 slagers en vleesverwerkers. Om de Schijndelse geschiedenis van dit ambacht in kaart te brengen, hebben Walther Van Rooij en  Theo Jansen  vele interviews gehouden met slagers en/of hun familieleden. Veel foto’s brengen het ambacht van het slagersvak in beeld: van een varken op de leer tot de rommelpotten gemaakt van varkensblazen en van slager Rien Princee op de Boschweg tot Denis van de Ven op de Hoevenbraak.

 

Verkrijgbaar

Het boek is  verkrijgbaar voor € 15,00 bij VVV Schijndel, Pompstraat 17.  Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Telefoonnummer: (073) 549 22 76. I:  www.vvvschijndel.nl

 

 




Tip de redactie!