Komt u als zelfstandig ondernemer in (tijdelijke) financiële problemen waardoor uw onderneming in gevaar komt? In bepaalde gevallen kunt u dan een beroep doen op het Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz) bij de gemeente Meierijstad. De Bbz is er voor allerlei soorten ondernemers en situaties. Enkele voorbeelden:

  • U wilt vanuit een uitkering een bedrijf starten
  • U hebt een bedrijf of bent ZZP-er en hebt te weinig inkomen om van te leven. U kunt tijdelijk hulp krijgen met een krediet of een bijstandsuitkering
  • U staat op het punt uw bedrijf te beëindigen omdat het niet goed loopt. U kunt inkomensondersteuning krijgen om de zaak af te bouwen
  • U bent 55 jaar of ouder, hebt een eigen zaak, maar kunt daarvan niet meer in uw levensonderhoud voorzien. Bijvoorbeeld doordat uw gezondheid slechter is geworden of omdat uw zaak niet meer goed loopt.

Algemene voorwaarden

  • U woont in de gemeente Meierijstad
  • Uw bedrijf is gevestigd in Nederland

Kijk voor meer informatie op www.meierijstad.nl bij bijstand en uitkering. U kunt via het Sociaal Ondernemersloket Online (SOLO) zien of u in aanmerking komt voor bijstand voor zelfstandigen. Ga daarvoor naar de Doelgroepscan (Stap 1). Komt u in aanmerking? Dan kunt u zich meteen melden voor een aanvraag (Stap 2). Uw melding komt dan automatisch binnen bij de gemeente. Daarna neemt een medewerker van de gemeente contact met u op. Wilt u liever een afspraak maken? Neem contact op met de gemeente of bel 14 0413.

Meer informatie

Zijn er momenten, dat u zich afvraagt hoe het verder moet? Of is uw bedrijf kerngezond, maar heeft u tegenslag? Hoe eerder u hulp krijgt, des te groter de kans dat het succes u weer toelacht. Ga naar www.155.nl of bel 088- 999 0155.

Ondernemer
Tip de redactie!