Bewoners Sint Barbara genieten van aanwezigheid Gilde Schijndel met vendelgroet

Dinsdag 28 april jl. was het Gilde aanwezig in de tuin van verzorgingshuis Sint Barbara (Laverhof) om de bewoners aldaar een hart onder de riem te steken in deze moeilijke tijden van de Covid-19.

Ere-gildebroeder Wim Verkuijlen

In het bijzonder was Gilde Sint Catharina en Barbara Schijndel aanwezig voor hun ere-gildebroeder Wim Verkuijlen. Het Gilde had mede voor Wim een vendelgroet gebracht. Wim, verblijft sinds vorig jaar in het verpleeghuis omdat thuis wonen helaas niet meer mogelijk is. Wim is al sinds de heropleving van het Schijndels Gilde lid, en is altijd een trouwe bezoeker geweest van de gildeavonden en activiteiten. Tijdens het 40 jarige jubileum van het Gilde heeft Wim nog een onderscheiding ontvangen van Kring Maasland. Wim, verrichte bij het Gilde ook een aantal jaren de functie van Dekenschrijver en was in 1984 Koning van het Gilde, nadat hij de vogel schoot bij het Koningsschieten.

Bewoners Sint Barbara genieten.

Tijdens de aanwezigheid van het Gilde en in het bijzonder de vendelgroet met tromgeroffel, zag je de bewoners genieten van de aanwezigheid van het Gilde. De stralende gezichten en het klappen in hun handen, was het voor de bewoners even genieten en een mooie afleiding in deze moeilijke tijd. Gilde Sint Catharina en Barbara Schijndel, kijkt met trots terug dat ze dit voor de bewoners van huize Barbara hebben mogen doen.




Tip de redactie!