Bekerfinale dameskorfbal bij KVS’17

KVS´17 is voor het tweede jaar op een rij de bekerfinale-gastheer. Op 6 juni zal om 20:00 het startsignaal klinken voor een spannende finale in het dameskorfbal. Dit jaar zullen Rosolo en DDW de strijd met elkaar aangaan. De korfbalsters uit Reusel boekte vorig jaar nog een klinkende zege op Spes en mag zich dus regerend bekerkampioen noemen. DDW strandde vorig jaar in de halve finales na een nipte nederlaag tegen Rosolo. Genoeg ingrediënten voor een spannende finale dus!

In mei werden de halve finales van het Dameskorfbal Bekertoernooi gespeeld. In die halve finales boekte DDW een zakelijke overwinning na een gelijkopgaande eerste helft, terwijl Rosolo aan het langste eind trok in een wedstrijd die tot het laatste moment spannend bleef.

Dameskorfbal Bekerfinale dit jaar een Kempense derby

De teams uit het zuiden van Brabant doen het goed in het bekertoernooi dit jaar. Ook in de competitie komen de twee teams elkaar regelmatig tegen en bezetten ze in de topklasse de tweede en derde plek. Dat de twee teams aan elkaar gewaagd zijn mag dus duidelijk zijn.

Rosolo verkozen tot ‘Team of the Year’

De afgelopen seizoenen heeft Rosolo flink geïnvesteerd in de ontwikkeling van een nieuw team met jonge speelsters. Niet alleen individueel, maar ook als team heeft Rosolo 1 een enorme groei doorgemaakt. Rosolo vertelt daarover: “Dit teamgebeuren is tevens de sterkste eigenschap van het team. Iedere week staat er wel iemand anders op om de kar te trekken en de doelpunten te maken.” Deze ontwikkelingen én het winnen van de zaalfinale zorgde ervoor dat Rosolo werd verkozen tot ‘Team of the Year’. Rosolo kijkt uit naar de bekerfinale op 6 juni: “We weten zeker dat het een spannende finale zal worden met vanuit beide teams én supportersgroepen veel strijd en enthousiasme!”

DDW beleeft probleemloos bekerseizoen

De afgelopen vier jaar draaide DDW steevast mee in de bovenste regionen van de competitie, met als hoogtepunt het winnen van landstitel op het veld in 2017 en de KNKVbeker in datzelfde jaar. Dit jaar is gebouwd aan een nieuw team, dat wisselende resultaten boekte. Momenteel is DDW nog volop in de strijd voor de kruisfinales. Ook staat de bekerfinale natuurlijk nog op het programma. DDW kende tot nu toe een vrijwel probleemloos bekerseizoen. Toch verliep de halve finale tegen ODC niet zonder horten of stoten. Uiteindelijk werd deze wedstrijd toch winnend afgesloten, waardoor DDW nu Rosolo in de finale treft.

Over tegenstander Rosolo vertelt DDW: “Rosolo is landskampioen van de zaal en een ontzettend lastige tegenstander voor DDW. Dit seizoen waren ze altijd de betere. /Tot 19 mei, want op die dag wist DDW een 0-5 achterstand om te buigen in een 10-8 overwinning. Deze overwinning biedt perspectief en we gaan dan ook met de volle 100% vertrouwen de finale in: die beker gaat mee naar Hooge Mierde!”

Organisatie in handen van KVS’17

De organisatie van de Bekerfinale Dameskorfbal is dit jaar opnieuw in handen van KVS’17. Vorig jaar had organiseerde KVS’17 de finale voor het eerst als relatief nieuwe vereniging. KNKV-bestuurslid Jeroen Breeschoten deelde na afloop van de finale in 2018 complimenten uit aan de vereniging voor de organisatie. Met hulp van veel vrijwilligers hoopt KVS’17 er dit jaar opnieuw een feest van te maken.
Tip de redactie!