Avanti’31 heeft weinig moeite met Ulysses en wint met 5-0

Avanti’31 had zondagmiddag in Megen meer last van de regen dan van de tegenstander. Als er met name in de eerste helft wat zuiniger met de kansen was omgesprongen zou de wedstrijd al na 30 minuten beslist zijn geweest. Overigens werd in de eerste helft tot twee keer een doelpunt van Avanti’31 ten onrechte wegens buitenspel afgekeurd. Daar staat tegenover dat aan de openingstreffer in de 3e minuut wel buitenspel vooraf leek te zijn gegaan.

Avanti’31 nam in de eerste helft gelijk het initiatief. In de 3e minuut besloot Alejandro Navarro Keeris een prima actie over links met een even prima voorzet die vervolgens door Fabian Koenen werd verlengd op Said Ali Hussein die de 0-1 liet aantekenen. Er kwamen vervolgens kansen voor Mauro Brus (schot over het doel) en Koen van Engeland (schot ook net over). In de 17e minuut zag het publiek de enige gevaarlijke aanval van Ulysses in de eerste helft. Steff van Kaathoven wist deze kans door attent uitkomen onschadelijk te maken. Nadat Geert van Heeswijk een teenlengte te kort was gekomen om een voorzet van Alejandro Navarro Keeris in het doel te tikken, eindigde binnen een minuut twee schoten van Geert op de lat en de paal. Nadat Said Ali Hussein eerst nog alleen voor de keeper had gemist was het vlak voor rust dan toch raak. Uit een goede combinatie tussen Koen van Engeland en Mauro Brus kwam de bal bij Geert van Heeswijk die keurig de 2-0 scoorde.

Na rust viel de regen met bakken uit de lucht en werd het veld steeds zwaarder te bespelen. In de 48e minuut miste Said Ali Hussein nog een riante kans, maar in de 53e minuut was het wel raak toen Said de bal prachtig vanaf de rand van de 16 meter in de bovenhoek krulde. De wedstrijd was hiermee definitief beslist. Avanti’31 wisselde in de aanval Said Ali Hussein en Fabian Koenen voor Adesh Chedi en Luke Veroude en later in de wedstrijd verving Matthijs Lammers op de rechtsachterplaats Teun van Doornik. Adesh gaf in de 71e minuut Mauro Brus de bal waarna diens schot met moeite door doelman Sven Rietveld werd gestopt. Nog in dezelfde minuut was het Geert van Heeswijk die met een knap schot de 0-4 liet aantekenen. Na een half uur in de tweede helft kon het enige wapenfeit voor Ulysses in de tweede helft worden opgetekend. De lat kwam Avanti-doelman van Kaathoven te hulp. Het slotakkoord was voor de beide invallers Adesh Chedi en Luke Veroude. Adesh passte keurig op Luke die de bal goed binnenschoot. De scheidsrechter vond het vervolgens na 88 minuten welletjes waarmee de wedstrijd op 0-5 eindigde.

Door deze overwinning heeft Avanti’31 zich weer bij de bovenste vijf van de ranglijst gespeeld. Volgende week volgt de thuiswedstrijd tegen het voor Avanti’31 altijd lastige Volkel. Die wedstrijd begint om 14.00 uur.

Hieronder de uitslagen van de afgelopen weekend gespeelde wedstrijden bij SV Avanti’31: