Teampresentatie WV Schijndel en uitreiking wielerman van het jaar

logo wielervereniging schijndelOp zaterdag 9 februari vond in cultureel centrum ’t Spectrum in Schijndel de jaarlijkse contactavond plaats van Wielervereniging Schijndel. Naast de uitreiking van de Michel Schellekens Trofee was een van de hoofdonderdelen van dit jaar de presentatie van alle renners en rensters voor 2019 in de nieuwe outfit. Een nieuwe outfit omdat er met oude en nieuwe sponsoren contracten voor 3 jaar zijn afgesloten. Nadat er afscheid genomen werd van voormalig sponsoren Rabobank, Van Thiels Optimaal en Pitztal werd er overgegaan tot het tekenen van de nieuwe sponsorcontracten met hoofdsponsor Output Professonial Audio, Video & Lighting, ZZPR.nl, Tankstation Broer Manders, Van Doorn Infra, Mutsaars Bikes, Rogelli Sportswear, Bedrijventekoop.nl en Machinaaltimmerbedrijf Van der Linden.

Nadat ook de evenement sponsoren en andere donateurs bedankt waren mocht de jeugdafdeling als eerste van de trappen van de gloednieuwe podiumzaal naar voren komen. Na de jeugd was het de beurt aan de nieuweling, junioren, nieuweling-meisjes, junior-vrouwen, vrouwen en elite/beloften om zich voor te stellen aan de ruim 220 aanwezigen. Dit altijd alles begeleid door speaker Rien van Horik.

Teampresentatie WV Schijndel
Foto: WV Schijndel

Na de presentatie van de renners en rensters van de vereniging vond de uitreiking van de Kei van Schijndel plaats. Een trofee die elk jaar binnen de jeugdafdeling uitgereikt wordt een jeugdlid die zich op een bijzondere manier heeft laten zien. Deze eer was dit keer voor Robin Pricken. De Kei werd uitgereikt door Cas Krebbers. Cas was degene die er in december voor gezorgd had dat zijn clubgenootjes, en dan vooral Mendo van Leeuwen & Lucas Arts, de tijd van hun leven hadden in het programma Fijne Kerst op SBS6 met o.a. Tom Dumoulin.

Hierna was het de beurt aan de medaillewinnaars van WV Schijndel in 2018 en in het afgelopen veldritseizoen. De aanwezige medaillewinnaars werd allemaal bedankt voor sw formidabele prestatie die zij behaalden op nationaal, Europees en zelfs wereldniveau.

Angelo van Melis wielerman van het jaar 2018

WV Schijndel - Angelo van Melis - MS Trofee 2018
Foto: Wielervereniging Schijndel

De verrassing, in ieder geval voor de winnende persoon, kwam aan het einde van de voorstelling met de uitreiking van de Michel Schellekens Trofee voor de wielerman van het jaar 2018. Sinds de komst van deze persoon naar de vereniging, heeft de wielervereniging mede door zijn kennis en kunde op sportief een flinke progressie gemaakt. Het technisch kader werd ingevuld maar ook werd er een volwaardige nieuweling-meisjes / junior-vrouwen tak aan de vereniging toegevoegd. Zijn beleid resulteerde in een prima sfeer en ook mooie prestaties, met als hoogtepunt het algeheel clubkampioenschap in Dronten 2018. Een man waar het bestuur maar ook de vereniging trots op is om in haar midden te hebben. Tomeloze inzet, een uitgesproken mening en een echt wielerhart: Angelo van Melis.

Uit handen van Wim Schellekens kreeg hij de trofee. Nadat de zichtbaar geraakte Angelo zich bedankt had tot de zaal zat het officiële gedeelte erop en konden alle renners en rensters samen op de foto.

Voor WV Schijndel was het een prima avond en een goed begin van het nieuwe seizoen.
Tip de redactie!