Groesbeeks glorie – Dames Zephy

_dsc3292

Zondag 16 oktober speelde de dames van Zephyr haar derde wedstrijd in Groesbeek.  Zephyr startte goed de wedstrijd. Heel snel werden de eerste doelpunten gemaakt. Marielle vd Aa schoot hard raak vanaf afstand. Nolly Goossens werd vrijgespeeld en  kreeg zo alle ruimte op de hoek. De verdediging van Zephyr stond nog niet helemaal goed opgesteld waardoor Groesbeek haar eerste doelpunt kon maken. Esther van Eggelen was weer productief voor Zephyr. Zij scoorde aantal  keer vanuit een sprongschot. 1-7  De Schijndelse keepster, Peggy Blankwater stond wederom sterk te keepen. Snelle tegenaanvallen van Groesbeek werden gestopt door haar. Zephyr stond lekker te spelen. Zette mooie aanvallen waardoor er gaten vielen in de verdediging van Groesbeeks Glorie. Zij moesten aan de noodrem trekken bij Willeke Timmers. Zij werd foutief verdedigd waarna Ingrid Bijnen de verdiende penalty goed afrondde. Ruststand 3-11

De eerste helft ging lekker bij Zephyr maar kreeg wel de waarschuwing van coach Ad Martens dat het tempo erg hoog lag. Daardoor zou de tweede helft wel eens lastig kunnen worden. Met maar twee wissels op de bank zou vermoeidheid parten kunnen gaan spelen.

De tweede helft begon meteen met twee goede reddingen van de schijndelse keepster. Esther v Eggelen scoorde nog van afstand voordat Zephyr in een dip kwam. Groesbeek ging meer op snelheid spelen en kon daaruit terugkomen op 6-12. Helaas viel shanti Vermeer uit door een blessure en kon Zephyr het maar met een wissel doen. En inderdaad de vermoeidheid sloeg toe bij de Schijndelse dames en de afrondingen waren minder scherp. Gelukkig herpakte Zephyr zich aardig en begon weer te scoren. Nolly Goossens en Loes Ketelaars werden vrijgespeeld op de hoeken en marielle van der Aa passeerde de verdediging en zette de eindstand op 8-14

Ondanks de dip waar Zephyr even in belandde konden ze zich goed herpakken en de twee punten mee terug naar schijndel nemen.

Bij Zephyr ben je altijd welkom om te handballen. Je kunt al  handballen vanaf 5 jaar. Via zephyr@handbal.nl kun je contact opnemen om een proefles af te spreken.