Wedstrijdverslag: Avanti’31 en VFC Zwaluw delen de punten

Logo_sv_avanti_31

De wedstrijd tussen de nummers twee en drie van de competitie is zondagmiddag geëindigd in een    0-0 gelijkspel. Beide elftallen speelden voorzichtig en straalden uit vooral niet te willen verliezen. De eerste helft had VFC Zwaluw wat meer balbezit, in de tweede helft had Avanti’31 wat meer de overhand.

In de eerste helft zagen de toeschouwers nauwelijks doelkansen. De Avanti-verdediging, zonder de afwezige aanvoerder Jurgen van Puijenbroek, had zich goed ingesteld op de Vughtse topscoorder Martin de Laat en gaf eigenlijk nauwelijks een kans weg. Zelf kreeg Avanti’31 echter ook heel weinig kansen. Buiten twee vrije trappen van Geert van Heeswijk (beide onschadelijk gemaakt door doelman Timmermans) en een kans voor Said Ali Hussein (schot ging naast) kreeg de keeper van Zwaluw de eerste helft niet heel veel te doen.

Het spelbeeld in de tweede helft was lange tijd niet veel anders dan in de tweede helft. Invaller Luke Veroude kreeg in de eerste vijf minuten dat hij in het veld stond twee keer een kans, maar zijn schoten gingen net over en net naast. Martin de Laat kreeg ook nog een goede kans, maar zijn schot verdween over het doel van Casper Brus. De beste kans van de wedstrijd kwam in de 88e minuut voor Avanti’31. Een goed uitgespeelde aanval bracht de bal via Geert van Heeswijk en Luke Veroude bij Mauro Brus. Zijn schot was echter een prooi voor de keeper.

Beide elftallen konden met het gelijke spel goed leven. Voor Avanti’31 betekent dit wel dat de achterstand op koploper Real Lunet groeit naar drie punten, maar in de stand voor de 2e periode blijft Avanti’31 koploper met 3 punten voorsprong op BMC.

Komende zondag speelt Avanti’31 weer thuis, dan tegen RKDVC uit Drunen. Om de kansen op de 2e periode in eigen hand te houden zou er dan wel gewonnen moeten worden.