Filmclub Schijndel

Dinsdag 27 februari organiseert Filmclub Schijndel i.s.m. Energie Coöperatie Schijndel (ECS) een milieu-film-info avond over klimaatverandering. Er wordt een boeiende en zeer persoonlijke film over een onderzoeker getoond die de afgelopen 50 jaar op Antarctica wetenschappelijke onderzoeken heeft uitgevoerd. De film is het verhaal van een bijzonder leven gewijd aan de wetenschap. Door middel van diepe ijsboringen wordt aangetoond dat het klimaat op onze planeet gekenmerkt werd door lange koude en warme perioden. De onderzoeken bevestigden ook het bange vermoeden van vele klimatologen dat de recente opwarming van de aarde niet een gewone temperatuurschommeling is maar veroorzaakt wordt door de mens. Prachtige beelden van het ongerepte ijslandschap van Antarctica maken de film tot een bijzondere cinematografische ervaring zeker op het grote scherm van de Filmclub. Een belangrijke film die gezien moet worden!

Op de milieu-film-info avond zijn verschillende organisaties en individuen aanwezig. Naast de stand van ECS over zonnepanelen, Schijndelse stroom, huis-isolatie en windmolens zijn er stands te zien over milieuvriendelijke producten en laat Fairtradegroep Schijndel/Meierijstad haar activiteiten zien. Voorafgaand aan de film worden inleidingen verzorgd door Maayke Boon van Ostade namens het ECS en vertelt Peter Simons over de bouw van zijn Ecohuis in Wijbosch.

De avond is voor eenieder toegankelijk en wordt gehouden op 27 februari om 20.00 uur in Het Gasthuis, zaal open vanaf 19.30 uur. Reserveren voor de avond is noodzakelijk. Voor Filmclub leden is de toegang 5,5 euro voor leden van ECS 6 euro en niet-leden 7 euro. Meer informatie en reserveren zijn te vinden op de speciale webpagina van Filmclub Schijndel www.schijndelfilm.nl
Tip de redactie!