hart voor schijndel logo

Geerten Waling op woensdag 11 april in voormalige Hervormde Kerk in Schijndel

Geerten Waling, een van de auteurs van ‘Gemeenten in de genen’ houdt woensdag 11 april een spreekbeurt in Schijndel. De bijeenkomst wordt gehouden in de voormalige Hervormde Kerk in Schijndel en begint om 20.30 uur. Toegang is gratis.

Waling en medeauteur Wim Voermans breken in het boek (Uitgeverij Prometheus, Amsterdam, € 19,99) een lans voor een krachtige positie van de gemeenteraad. De schrijvers stellen vast dat de lokale democratie onder druk staat, als gevolg van doorgeslagen schaalvergroting, ongekende decentralisering en schurende verhoudingen tussen raadsleden en bestuurders. Over die bestuurders stellen Waling en Voermans dat ze gemeenten in toenemende mate besturen als bedrijfsmanagers. ‘Maar een gemeente is geen koekjesfabriek. De gemeente is eigendom van de burgers.’

Waling (1986) is historicus en postdoctoraal onderzoeker op het gebied van politieke legitimiteit. Net als hoogleraar staats- en bestuursrecht Voermans (1961) is hij verbonden aan de Universiteit Leiden.

‘Hart voor Schijndel’ nodigde de schrijver uit voor een spreekbeurt. ‘Hart’ is blij met het boek, want het gedachtengoed sluit nauw aan bij de visie van de partij op lokale democratie. De partij gelooft heilig in de kracht van burgerschap en de rol die de volksvertegenwoordiging daarin speelt. Voorzitter Dick Mandemaker van ‘Hart’: ‘We organiseren deze bijeenkomst met nadruk ook voor alle betrokken inwoners van Meierijstad. Leden van andere politieke partijen en andere belangstellenden zijn meer dan welkom’.

Voorafgaand aan de lezing is er de algemene ledenvergadering van Hart. Die begint om 19.30 uur. Deze vergadering is wel exclusief voor leden. Exemplaren van het boek ‘De gemeenten in de genen’ zijn na afloop van de presentatie te koop.

Geerten Waling
Foto: Frank Ruiter
 

Tip de redactie!