9 Maart Docs in the City – You’ve been Trumped too

docsinthecity_logoOp donderdag 9 maart zal in het City theater de documentaire You’ve been Trumped too.

Tijdens de avond Roxane van Iperen te gast, een publicist die de nuance juist wel kan vinden. Ze is vaker te gast in opinieprogramma’s en hieronder kun je meer lezen over haar verrassende kijk en de manier waarop ze dat weet te verwoorden. De presentatie zal in handen zijn van Robert Elbertse. Actief in de lokale politiek en op zoek naar het gesprek is hij voor ons in deze setting een ideale presentator.

youve been trumpedHoe zou het gaan met de bewoners van Balmedie, de kleine gemeenschap aan de Schotse noordoost-kust? Zij raakten verwikkeld in een David en Goliath-strijd toen de Amerikaans miljardair Donald J. Trump er een luxe golfresort wilde bouwen, midden in een natuurgebied. Filmmaker Anthony Baxter maakte in 2011 de documentaire You’ve Been Trumped over de situatie, en brengt nu een onthutsende update met het oog de verkiezingen in de Verenigde Staten.

Op de website van Docs in the city staan meer achtergronden : een stuk van Anthony Baxter in de Guardian en een recensie van de Irish Times.

Roxane van Iperen zal te gast zijn voor het interview en de Q&A op donderdag 9 maart. Roxane is auteur, jurist, strateeg en publicist. Ze combineert een zakelijke adviespraktijk met onderzoek en publicaties, met name gericht op politiek, (bedrijfs)ethiek en mensenrechten. Ze schrijft onder andere voor het NRC, de Correspondent en Follow the Money.

Hier de introductie van het artikel dat ze schreef kort na de overwinning van Trump. Het was het best gelezen artikel van Follow the Money in 2016…

De enorme verbazing over de verkiezing van Donald Trump tot president van de Verenigde Staten is misplaatst. De aanhangers van populistische politici zijn namelijk niet gek. Sterker nog: ze hebben in de kern gelijk. Zij zijn het slachtoffer van een sociaal-economische tweedeling die de maatschappelijke elite niet wenst te zien.

Kaarten voor deze documentaire zijn te bestellen op de website van Docs in the City 
Tip de redactie!