Gilde Sint Catharina en Barbara neemt afscheid van ere-gildebroeder Wim Verkuijlen

Op woensdag 14 oktober jl. kregen wij het trieste bericht dat op 85 jarige leeftijd , ere-gildebroeder Wim Verkuijlen aan het coronavirus is overleden. Wim, verbleef sinds 2019 in verpleeghuis Sint Barbara, omdat dit thuis helaas niet meer mogelijk was. Wim, was sinds de heropleving in 1979, al gildebroeder bij Gilde Sint Catharina en Barbara Schijndel, en is altijd een trouwe bezoeker van de wekelijkse gildeavonden geweest. Bij zowel interne, als externe gildeactiviteiten, probeerde Wim altijd aanwezig te zijn.

In 2019, heeft Wim tijdens het 40 jarige jubileum van het Gilde, nog een onderscheiding ” In Zilver, met Bourgondische Vuurslag” ontvangen van Kring Maasland i.v.m. zijn 40 jarige lidmaatschap en vele jaren inzet. Wim, zat in de beginjaren van het Gilde in de overheid, en verrichte de functie van Dekenschrijver. In 1984, verrichten Wim de titel van Koning, nadat hij de houten vogel naar beneden had geschoten . Op 12 oktober, kregen wij het bericht dat Wim, positief was getest op het coronavirus, en ging hij snel achteruit. Helaas heeft hij de strijd niet kunnen winnen.

Gilde Sint Catharina en Barbara Schijndel, zal hun ere-gildebroeder enorm gaan missen maar Wim, zal altijd in gedachten bij het Gilde voort blijven leven. Een delegatie van het Schijndels Gilde, zal bij rouwcentrum Eikenhaege, en in het crematorium op gepaste wijze, met gilde-eer, afscheid nemen van Wim. Gilde Sint Catharina en Barbara Schijndel, wenst Jo, kinderen, en verder familieleden, alle sterkte toe in deze moeilijke tijd.

Wim Verkuijlen, Gilde
Tip de redactie!