logo welzijn de meijerij

Het Steunpunt Vrijwilligerswerk van Welzijn De Meierij is steeds op zoek naar vrijwilligers voor uiteenlopende vragen in Schijndel en Sint-Oedenrode. Ook deze keer hebben we enkele interessante vacatures van de vacaturebank voor u uitgelicht.

Vluchtelingenwerk Schijndel heeft diverse vacatures op laten nemen in onze vacaturebank. Hieronder vindt u er twee uitgelicht.

VluchtelingenWerk is op zoek naar een participatiecoach voor de locatie in Schijndel tbv vluchtelingen in de gemeenten Meierijstad en St-Michielsgestel. Vluchtelingen willen niets liever dan aan de slag! De participatiecoaches zijn vrijwilligers die vluchtelingen begeleiden naar de arbeidsmarkt, vrijwilligerswerk, of een beroepsgerichte opleiding.

Als vrijwilliger ben je minimaal twee dagdelen per week beschikbaar gedurende een periode van een jaar. Je bent betrokken én nuchter en je hebt een respectvolle houding naar je cliënt. Kun jij het verschil maken?

(vacaturenummer 18288)

Vluchteling

Maatschappelijk begeleider

Vluchtelingen die mogen blijven, moeten van alles regelen in het complexe Nederland, terwijl ze nog amper de taal spreken. Als Maatschappelijk Begeleider zorg jij dat vluchtelingen snel zelfredzaam worden. Taken van een maatschappelijk begeleider zijn: het begeleiden, ondersteunen en coachen van vluchtelingen tijdens hun integratie- en participatieproces: Je maakt een vluchteling wegwijs in de gemeente en directe woonomgeving en geeft voorlichting over de Nederlandse samenleving, instanties en wet- en regelgeving. Je biedt praktische ondersteuning bij vragen en problemen omtrent huisvesting, financiën, onderwijs en gezondheidszorg. Je begeleidt vluchtelingen bij externe contacten met diverse instanties en ondersteunt hen bij het opbouwen van een sociaal netwerk. Je maakt een vluchteling wegwijs in de gemeente en directe woonomgeving en geeft voorlichting over de Nederlandse samenleving, instanties en wet- en regelgeving. Je biedt praktische ondersteuning bij vragen en problemen omtrent huisvesting, financiën, onderwijs en gezondheidszorg. Je begeleidt vluchtelingen bij externe contacten met diverse instanties en ondersteunt hen bij het opbouwen van een sociaal netwerk.

Het werk van een Maatschappelijk Begeleider is een onvergetelijke ervaring die je niet wilt missen. Werktijden zijn in overleg.

(vacaturenummer 18290)

Voor aanmelding of informatie kunt u contact opnemen met het Steunpunt Vrijwilligerswerk van Welzijn De Meierij; u kunt bellen (073 – 5441400) of mailen (vrijwilligerswerk@welzijndemeierij.nl).
Bezoek ook onze website voor alle andere vacatures en activiteiten (www.welzijndemeierij.nl).
Tip de redactie!