Klompenmakerij van Kaathoven bestaat 100 jaar!

Gisteren was het zover Klompenmakerij van Kaathoven bestond precies 100 jaar. Tijdens de open dag werd hierbij dan ook uitgebreid stil gestaan. Burgemeester van Rooij was aanwezig om namens de gemeente Meierijstad de felicitaties over te brengen aan de familie van Kaathoven, die al 3 generaties lang in het bedrijf actief is. De open dag werd gestart met de onthulling van een kunstwerk door burgemeester van Rooij. Het kunstwerk werd geschonken Brabantse Populieren Vereniging. Een vertegenwoordiger van deze vereniging vertelde hoe belangrijk een goed populieren beheer is voor het Brabantse landschap. Ook Rinus v/d Heijden van Stichting Brabantse Klomp hield een korte uiteenzetting over het doel van de stichting en het belang van het behoud van de klomp voor het Brabantse land. De stichting is opgericht met als doel:

  • Het bevorderen van kennis over de Brabantse klomp en het Brabantse klompenambacht.
  • Het in stand houden, onderhouden, beheren en promoten van erfgoed dat verband houdt met de Brabantse Klomp. De cultuurhistorie van de klompenmakerij endaarmee verband houdende populierenteelt verder te versterken in het werkgebied van het Nationaal Landschap Het Groene Woud en daarbuiten.
  • Het verbinden van nieuwe ontwikkelingen – aangaande de be- en verwerking van populierenhout tot duurzame producten – aan het erfgoed van klomp en populierenteelt.

Nadat alle plichtplegingen achter de rug waren konden bezoekers van de open dag deelnemen aan een rondleiding door de klompenfabriek. Kon er een kijkje genomen worden bij diverse stands en konden de kinderen een spelletje spelen.

Wij maakten gisteren onderstaande fotoreportage tijdens de open dag.
Flickr Album Gallery Pro Powered By: wpfrank
Tip de redactie!