neptunes 58 schijndel

Feestweek in de herfstvakantie met Zwemvierdaagse en Open Schijndelse Kampioenschappen

Zwem- en waterpolovereniging Neptunus ’58 bestaat in 2018 maar liefst zestig jaar en dat zal groots gevierd worden in de herfstvakantie. De zwemvierdaagse krijgt een extra feestelijk tintje, op zaterdagmiddag 20 oktober worden de Open Schijndelse Kampioenschappen gehouden en op zaterdagavond wordt de feestweek afgesloten met een feestavond voor leden en vrijwilligers.

Neptunus ’58 kent diverse afdelingen, zodat er een leven lang gezwommen kan worden bij de vereniging. De grootste afdeling is het zwemvaardigheidszwemmen, waarbij zowel door de jeugd als door volwassenen uiteenlopende diploma’s behaald kunnen worden. Daarnaast zijn er diverse wedstrijdsporten: synchroonzwemmen, waterpolo en wedstrijdzwemmen. Verder is er nog het zwemmend redden waarbij het redden van drenkelingen centraal staat en tot slot is er voor de zwemmers van 20 jaar en ouder nog het masterzwemmen. Naast de wekelijkse trainingen organiseert Neptunus ’58 ook diverse activiteiten, zoals de Zwemvierdaagse en een zwemkamp. Ook wordt deelgenomen aan Sjors Sportief en de Grote Club Actie.

Zwemvierdaagse

Van maandag 15 tot en met vrijdag 19 oktober (tijdens de herfstvakantie) wordt alweer voor de 44e keer in Schijndel de Nationale Zwemvierdaagse georganiseerd. Men kan dagelijks banen komen zwemmen tussen 17.30 en 19.30 uur. Deelnemers tot en met 12 jaar of 40 jaar en ouder zwemmen 250 meter per dag (10 banen). Alle overige deelnemers zwemmen 500 meter (20 banen) per dag. Voor de zwemmers vanaf 4 jaar zonder A-diploma is er de Spettervierdaagse. Na vier dagen zwemmen of spetteren ontvangt men een medaille. Inschrijven kan vanaf maandag 1 oktober tijdens de openingsuren van het zwembad. Deelname aan de Spettervierdaagse kost € 3,80. Voor de Zwemvierdaagse zijn de kosten voor kinderen tot en met 12 jaar € 7,70 en voor de zwemmers van 13 jaar en ouder € 10,30.

Open Schijndelse Kampioenschappen

Op zaterdagmiddag 20 oktober (14.00 tot 17.00 uur) organiseert Neptunus ’58 de Open Schijndelse Kampioenschappen. Net als de zwemvierdaagse is dit evenement niet alleen voor leden van Neptunus ’58, maar voor iedereen met een zwemdiploma, van jong tot oud! Er staan wedstrijden van 25 of 50 meter op het programma, waarbij de wedstrijdzwemmers apart van de niet-wedstrijdzwemmers in actie zullen komen. Daarnaast zijn er superleuke estafettes, waarbij men met een team van vier personen strijdt. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan deze Open Schijndelse Kampioenschappen.

Informatie

Meer informatie over de Zwemvierdaagse, de Open Schijndelse Kampioenschappen en over Neptunus ’58 in het algemeen is te vinden op www.neptunus58.nl.
Tip de redactie!