Zondag 5 maart 2017: Omloop van Schijndel – Grote Prijs Jozon

logo wielervereniging schijndelOp zondag 5 maart zal in Schijndel de vierde editie van de Omloop van Schijndel worden verreden om de Grote Prijs Jozon. Deze wielerwedstrijd zal volgens Belgisch model worden gehouden op een groot parcours. Dus geen rondjes rond de kerk maar een ronde van maar liefst 6 kilometer. Start en finish van deze ronde zijn gelegen op industrieterrein Duin II in de Madame Curieweg ter hoogte van Jozon. Jozon verleent als leverancier van whirlpools, spa’s, jacuzzi’s, sauna’s, hottubs, zonneapparatuur en zwembaden zijn naam aan dit evenement wat georganiseerd wordt door Wielervereniging Schijndel met haar hoofdsponsoren Output professional audio, video & lighting, Mutsaars Bikes, Van Thiel Optimaal, Rabobank en het recreatiegebied Pitztal in Oostenrijk.

Foto: Willy Lathouwers

De vierde Omloop van Schijndel kan net als de eerste drie edities rekenen op veel belangstelling van de kant van de renners. Er worden in totaal drie wedstrijden verreden. In alle categorieën hebben op dit moment al bijna 300 renners zich ingeschreven voor de wedstrijden.

De wielerdag wordt geopend door 85 nieuwelingen, die om 10.30 uur van start gaan voor hun wedstrijd over 48 kilometer (8 ronden). Favorieten voor de prijzen bij de nieuwelingen zijn onder andere Dennis van Dijk, Roy Duijvesteijn, Santiago de Meuter, Jonas de Poorter en van de organiserende vereniging Pete Uptegrove en Stijn Hanegraaf.

Daarna is het de beurt aan ruim 90 junioren. Zij vertrekken om 12.00 uur en moeten 78 kilometer (13 ronden) afleggen. Bij de junioren behoren Kyle Agterberg, Thymen Arensman, Robin Blummel, Jarno van Esch, Wim Wittenberg, Rick Burgmans, Roy Dirven, Tommy Rasch en Milan van der Touw tot de kanshebbers.

De elite/beloften vertrekken om 14.30 uur voor een koers over 120 kilometer (20 ronden). Plaatselijk favorieten zijn Robbie Gevers en Marc Kivits. Zij zullen tegenstand kunnen verwachten van ruim 120 andere renners waaronder diverse renners uit de Nederlandse continentale ploegen en landelijke sponsorselecties. Op de startlijst bij de elite/beloften staan onder andere de namen van de winnaar van vorig jaar en lid van de organiseerde vereniging Robbie van Bakel, zijn Metec-TKH Cyclingteam ploeggenoten Jarno Gmelich Meijling, Lars van den Berg, Dylan Bouwmans, Sjoerd Kouwenhoven en Stefan Kreder. Daarnaast de renners van Destil-Jo Piels Cyclingteam Tim Rodenburg, Chiel Breukelman, Rob van Broekhoven, Dion Beukeboom, Lars Olde Meijerink, Bas van der Kooij, Jordy van Loon, Jeff Vermeulen en Tim Kerkhof die eveneens lid is van de organiserende vereniging. Ook zullen er diverse renners van het Baby Dump Cyclingteam en van het VolkerWessels – Merckx Cycling Team aan de start staan.

Het parcours loopt gedeeltelijk over industrieterrein Duin II en voor een groot gedeelte door het gebied de Vlagheide, het recreatiegebied tussen Schijndel, Sint Oedenrode en Veghel. Het parcours wordt door vlaggenisten zoveel mogelijk vrijgehouden van verkeer. Verkeer wat toch op het parcours moet zijn wordt met de rijrichting van de renners mee gestuurd. Het is ten aller tijde verboden om tegen de rijrichting in te gaan. De aanwijzingen van de vlaggenisten dienen ten aller tijde opgevolgd te worden. Dit niet alleen in naam van de veiligheid van de renners maar ook van de overige verkeersdeelnemers.

Er is een grote parkeerplaats bij Van Aarle Groente en Fruit, tegenover Berco, aan de Van Leeuwenhoekweg, is het raadzaam om via Duin I naar Duin II te rijden en dus niet rechtstreeks naar Duin II. Ter hoogte van de start en finish bij Jozon zal net als voorgaande jaren een terras met catering zijn.

De toegang tot het evenement is geheel gratis.
Tip de redactie!