Steunpunt Vrijwilligerswerk verbindt u aan klussen in kader van NLDOET!

Het Steunpunt Vrijwilligerswerk is onderdeel van Welzijn de Meierij. Zij brengen hulpvragenden en hulpaanbieders in contact met elkaar. Daarom zijn zij steeds op zoek naar mensen die anderen willen helpen of wat willen doen voor de gemeenschap in Schijndel en Sint-Oedenrode. Voor vrijwel iedereen zijn er geschikte vacatures en bezigheden.

Deze keer speciale aandacht voor NL DOET welke op 13 en/of 14 maart plaats zullen gaan vinden. Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. Het Oranje Fonds laat daarom met NLdoet zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. Nog geen vrijwilliger? Dan kun je tijdens NLdoet ervaren hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn. Voor organisaties is het een mooie kans om nieuwe vrijwilligers aan te trekken en natuurlijk om klussen geklaard te krijgen!

Klein onderhoud Scouting Centrum

Scouting Centrum heeft een klus voor NLDOET aangemeld die alles te maken heeft met kleine werkzaamheden. Gedurende het jaar blijven er altijd verschillende kleine klussen aan het gebouw en materiaal liggen. NLDOET biedt hier de ultieme kans om hier met meerdere vrijwilligers de schouders onder te zetten. Draagt u de Scouting ook een warm hart toe?
Kijk dan op www.nldoet.nl

Wadi uitgraven en aankleden

Een wadi is een laagte waarin het regenwater zich kan verzamelen en in de bodem kan infiltreren. Meestal is een wadi beplant met gras of biezen. Een wadi helpt verdroging van de bodem tegen te gaan, vormt een buffer bij overvloedige regenval, en draagt bij aan de zuivering van het water.Stichting Dier Mens Natuur Meierijstad is op zoek naar helpende handen om deze Wadi uit te graven én aan te kleden zodat dieren waar eenden en ganzen ook lekker in kunnen badderen. Houdt u ook zo van de natuur?
Kijk dan op www.nldoet.nl

Lenteklaar maken van de DorpsMoestuin

De dorpstuin is een gezamenlijke moes- en fruittuin achter het verpleeghuis van Barbara. Tijdens NLDOET wordt de bloementuin uitgebreid, de kruidenspiraal opgeknapt, nieuwe looppaden gelegd zodat de tuin weer goed toegankelijk is. Ook worden de kozijnen van de platte bak vervangen en de tomatenkas verzet naar een ander perceel. Heeft u groene vingers die óók nog erg handig zijn?
Kijk dan op www.nldoet.nl

Heeft u vragen over NLDOET? Over klussen? Of over het begeleiden van de vrijwilligers op deze leuke dagen? Dan kunt u contact opnemen met M. Zivanovic, Steunpunt Vrijwilligerswerk.
Bel dan even: 073 – 5441400 of mail ons: vrijwilligerswerk@welzijndemeierij.nl

Graag maken wij u attent op de website www.welzijndemeierij.nl waar u informatie kunt vinden over andere vacatures en activiteiten.
Tip de redactie!