Op zondag 10 maart zal in Schijndel de vijfde editie van de Omloop van Schijndel worden verreden om de Grote Prijs Jozon. Eigenlijk had het de zesde editie moeten zijn maar door sneeuwval vorig jaar kon het evenement toen geen doorgang vinden. De Omloop van Schijndel zal volgens Belgisch model worden gehouden op een groot parcours. Dus geen rondjes rond de kerk maar een ronde van maar liefst 6 kilometer. Start en finish van deze ronde zijn gelegen op industrieterrein Duin II op de Madame Curieweg ter hoogte van Jozon. Jozon verleent als leverancier van whirlpools, spa’s, jacuzzi’s, sauna’s, hottubs, zonneapparatuur en zwembaden zijn naam aan dit evenement wat georganiseerd wordt door Wielervereniging Schijndel met haar hoofdsponsoren Output professional audio, video & lighting, ZZPR.nl, Broer Manders, Van Doorn Infra, Mutsaars Bikes, Rogelli, Bedrijventekoop.nl en Machinaaltimmerbedrijf van der Linden.

De vijfde Omloop van Schijndel kan net als de eerste vier edities rekenen op zeer veel belangstelling van de kant van de renners. Er worden in totaal drie wedstrijden verreden. Bij alle categorieën zich de maximaal aantal toelaatbare renners aangemeld, ruim 350 in totaal. Zij allen zullen de voorjaarswind moeten gaan trotseren.

WV-Schijndel_Omloop-van-Schijndel

De wielerdag wordt geopend door 100 nieuwelingen, die om 10.30 uur van start gaan voor hun wedstrijd over 48 kilometer (8 ronden). De organiserende vereniging brengt diverse renners aan de start met plaatselijke favorieten Bram Dahler, Bailey Groenendaal en Tijn Louwerensen, en streekrenners Daan van den Eijnde, Jordi van Heijst, Tijn Leus, Luke Leus, Laszlo van Melis, Max Mosmuller, Sieb van der Pas, Stijn Peters, Björn Vos, Roel Vrancken, Tom van de Weijdeven en Tijn van Zandbeek.

Daarna is het de beurt aan bijna 100 junioren. Zij vertrekken om 12.15 uur en moeten 78 kilometer (13 ronden) afleggen. Voor WV Schijndel zullen hier aan de start verschijnen Huub Artz, Youri van Ballegooij, Mathijs de Blom, Stijn Hanegraaf, Aleksandr Maas, Guus van Schipstal en Dennis Willems.

De elite/beloften vertrekken om 14.30 uur voor een koers over 120 kilometer (20 ronden). Er zullen 150 renners aan de start staan wat ongezien is voor Nederlandse begrippen. Onder deze 150 renners zijn diverse renners uit de Nederlandse continentale ploegen. Op de startlijst bij de elite/beloften staat bijvoorbeeld de naam van de winnaar van 2017 de Duitser Thomas Koep. Ook de winnaar bij de junioren in 2017 Max Kroonen is van de partij bij de beloften. Naast deze twee oud-winnaars staan er diverse renners van het Metec-THK cyclingteam, Alecto Cyclingteam, het Vlasman Cycling team en van het VolkerWessels – Merckx Cycling Team aan de start om een gooi te doen naar de overwinning. Renners zoals Robin Blummel, Jasper de Laat, Rick Pluimers en Nils Sinschek kijken al weken uit naar deze wedstrijd. Namens de organiserende vereniging staan Youri van Esch, Jarno van Esch, plaatselijk favoriet Coen van Esch, Paul Gruithuijzen, Stefan Hubers, Guus Pril, Sep Schuurman, Teun Teulings en Sjors van Zandbeek aan de start. Twee jaar geleden was de wedstrijd door de hevige regen een slijtage slag. Wat het dit jaar wordt zullen we a.s. zondag zien.

Het parcours loopt gedeeltelijk over industrieterrein Duin II en voor een groot gedeelte door het gebied de Vlagheide, het recreatiegebied tussen Schijndel, Sint Oedenrode en Veghel. Het parcours wordt door vlaggenisten zoveel mogelijk vrijgehouden van verkeer. Verkeer wat toch op het parcours moet zijn wordt met de rijrichting van de renners mee gestuurd. Het is ten aller tijde verboden om tegen de rijrichting in te gaan. De aanwijzingen van de vlaggenisten dienen ten aller tijde opgevolgd te worden. Dit niet alleen in naam van de veiligheid van de renners maar ook van de overige verkeersdeelnemers.

Er is een grote parkeerplaats bij Van Aarle Groente en Fruit, tegenover Berco, aan de Van Leeuwenhoekweg. Het is dus raadzaam om via Duin I naar Duin II te rijden en dus niet rechtstreeks naar Duin II. Ter hoogte van de start en finish bij Jozon zal net als voorgaande jaren een terras met catering zijn.

De toegang tot het evenement is geheel gratis.
Tip de redactie!