Bloembollen geplant bij korenmolen De Pegstukken

Ter afsluiting van het 175-jarig jubileum van korenmolen De Pegstukken werden gisteren bloembollen geplant door de voorbereidingsgroep op het talud van de berg bij de molen.Vanwege de gevolgen van de Coronacrisis konden de activiteiten voor het jubileum van de molen geen doorgang vinden. Zeer jammer maar de gezondheid van iedereen gaat uiteraard voor. Ter afsluiting van dit feitelijke jubileumjaar werden er bloembollen geplant zodat de molen in het voorjaar van 2021 met een frisse bloemenzee een hopelijk coronavrij 2021 in kan gaan en het geheel weer een feestelijk tintje krijgt. De bloembollen zullen dan in volle bloei te bewonderen zijn.

Geen jubileum in september 2020 wil niet zeggen dat er nooit een jubileumviering zal zijn. De voorbereidingsgroep blijft bestaan, blijft plannen maken en gaat er vanuit dat ze in het 2de weekeinde van september 2021 alsnog het 175-jarige jubileum voor en met de gehele gemeenschap, middels een weekend vol sfeervolle activiteiten kunnen organiseren.

Overigens is de molen elke zaterdag open van 10.00 tot 12.30 uur. Loop gerust eens binnen. U kunt er meel kopen en een gezellig praatje maken met de molenaars. Zo blijven we deze prachtige molen in ere houden en kunnen wij allemaal blijven genieten van dit monument.

Molen de Pegstukken
Tip de redactie!