neptunes 58 schijndel, nt1

Neptunus ’58 bij Open Nederlandse Master Kampioenschappen zwemmen

Van donderdag 23 t/m zondag 26 januari hebben zes masters van Neptunus ’58 deelgenomen aan de Open Nederlandse Master Kampioenschappen in Rotterdam. Tijdens dit internationale evenement voor zwemmers van 20 jaar en ouder kwamen er in totaal meer dan duizend zwemmers uit maar liefst zestien landen in actie.

Op donderdag zwommen Ildiko van der Ploeg en Sandra Schellekens de 1500 vrij. Sandra won met overmacht haar serie en dook maar liefst bijna anderhalve minuut onder haar inschrijftijd. Sandra komt sinds dit jaar uit in de categorie 35+ en tikte daarbij als vierde in totaal aan. Aangezien de nummers één en twee uit het buitenland kwamen, werd Sandra beloond met een zilveren medaille. Ildiko (30+) eindigde als negende en achtste Nederlandse. Ze was meer dan tevreden met haar eindtijd.

ZV Neptunus
Op de foto achter Rob van de Ven, voor van links naar rechts Linda Schellekens, Sandra Schellekens, Selina Janssen en Mirelle de Kort

Een dag later verbeterde Rob van de Ven (45+) zijn persoonlijke record op de 200 school met iets meer dan twee tellen. Hij eindigde als negende. Een uur later zwom hij ook de 100 vrij. Hoewel hij boven zijn beste tijd bleef, was hij toch tevreden met het resultaat. Rob was namelijk een seconde sneller dan vorige maand in Maastricht. Hij stond als zestiende ingeschreven en tikte ook als zestiende aan. Hij was de dertiende Nederlander.

Mirelle de Kort (20+) maakte zaterdag haar debuut bij de masters. Op de 100 wissel zwom ze haar derde tijd ooit en werd ze veertiende. Rob was op de 100 school erg snel weg, maar werd gelukkig niet gediskwalificeerd. Hij bleef een tel boven zijn beste tijd en zwom een tijd die vrijwel gelijk was aan die van de ONMK 2019. Rob eindigde op plaats dertien (twaalfde Nederlander). Tot slot leverde Mirelle op diezelfde 100 school een knappe prestatie door exact dezelfde tijd als twee weken eerder met de competitie te zwemmen. Ze eindigde wederom als veertiende.

Op de slotdag mochten de vier dames van Neptunus ’58 de 4×100 vrij zwemmen. Selina Janssen, Sandra, Mirelle en Linda eindigden als vijfde bij de dames 100+, waarbij Linda een volle seconde onder haar inschrijftijd zwom. Vervolgens zwommen alle zwemmers van Neptunus ’58 de 50 vrij. Sandra won haar serie en was 0.6 seconde sneller dan haar inschrijftijd. Ze werd achtste bij de dames 35+. Enkele series later zwommen Sandra’s zus Linda en Selina tegen elkaar. Ook Linda won haar serie en ze dook driekwart tel onder haar inschrijftijd. Ze werd knap vijfde bij de dames 30+. Selina zwom een halve tel boven haar PR en werd 36e bij de 20+. Mirelle werd 20e in diezelfde categorie en was een kwart tel langzamer dan haar beste tijd. Ook Rob zwom deze afstand. Hij zwom slechts 0.2 seconde boven zijn PR en werd veertiende bij de 45+. Vervolgens zwommen Mirelle en Rob de 50 school. Mirelle werd twaalfde in een tijd die iets boven haar beste tijd lag. Rob zwom slechts 0.03 seconde boven zijn PR en werd tiende. Tot slot zwommen de dames nog de 4×50 wissel. Linda (rug), Mirelle (school), Selina (vlinder) en Sandra (vrij) eindigden als zevende.
Tip de redactie!