Wedstrijdverslag “Schijndel/DE WIT doet zichzelf tekort”

Logo_RKSV_Schijndel, RKSV1

Na een winterstop van zes weken is dit weekend de bal in de amateurcompetitie weer aan het rollen gebracht. Schijndel/DE WIT stond daarbij voor de opgave om het twee punten hoger geklasseerde Nijnsel van het scoren af te houden en zelf de drie punten mee naar huis te nemen. Dit tegen een tegenstander die Schijndel/DE WIT sinds mensenheugenis nog niet in competitieverband had getroffen.

De winterpauze heeft Schijndel/DE WIT prima overbrugd met een trainingskamp en twee vriendschappelijke wedstrijden. Beide wedstrijden, tegen NWC en DSC, werden in winst omgezet. Dat oefenen en trainen van een andere orde is bleek op het kunstgras van Nijnsel . Schijndel/DE WIT begon uitstekend aan de wedstrijd en creëerde vervolgens een groot deel van de wedstrijd een veldoverwicht. Reeds na vijf minuten wist Brent Blummel, na goed aangeven van Sharam Heshmatollah, zich vrij te spelen. Zijn afstandsschot van ver buiten het 16-meter gebied was onhoudbaar voor de Nijnsel-goalie: 0-1. Na deze prima opening van de wedstrijd creëerde Schijndel/DE WIT een veldoverwicht. De in het oranje gestoken formatie van trainer Henry van Alebeek legde goed lopende combinaties op de mat, maar het echte gevaar voor het doel van Nijnsel ontbrak. Met regelmaat verscheen een speler van Schijndel/DE WIT in ‘de zestien’, zoals de vaak opkomende Bart de Wit, maar met onvoldoende rendement tot gevolg. Nijnsel kon in de 19e minuut hier een prima kopbal uit een corner tegen overzetten en probeerde via diverse overtredingen het spel van Schijndel/DE WIT te ontregelen. Een vrije trap van Nijnsel in de 31e minuut en een onoplettendheid in de Schijndel/DE WIT-verdediging, waardoor een Nijnsel-speler vrij kon inkoppen, bracht de 1-1 op het scorebord en daarmee ook de ruststand.

In de tweede helft kwam Tijn Niemeyer Björn Blummel vervangen. Nog geen minuut in het veld stond hij aan de basis van een mooie aanval, waarbij de voorzet van Marc Onwezen door Stan Guns naast werd geschoten. Na een snel lopende omschakeling zag Tjeerd Pijnenburg in de 54e minuut dat zijn inzet niet het juiste effect had. Even later ging een vrije trap van Jordy Brox maar net voor langs evenals schoten van wederom Stan Guns en Brent Blummel. Schijndel/DE WIT was tot diep in de het tweede bedrijf de bovenliggende partij, dat zeker meer verdiende, maar voor het doel onvoldoende in staat bleek om te scoren. Nijnsel kon tegen het einde van de wedstrijd meer uit zijn schulp kruipen, maar de prima spelende Schijndel-verdediging gaf hierbij geen krimp. Kort voor het einde van de wedstrijd suisde een afstandsschot van Stan Guns nog net over de Nijnsel-goal. Dit bleek het laatste wapenfeit alvorens de scheidsrechter voor het eindsignaal floot.

Op deze zonnige middag heeft Schijndel/DE WIT zichzelf tekort gedaan. Voetballend was Schijndel/DE WIT de betere ploeg, maar wist helaas tegen een fysiek spelende tegenstander onvoldoende te profiteren. Volgende week speelt Schijndel/DE WIT om 14.00 uur een thuiswedstrijd tegen Excellent uit Oploo. Hiermee begint de tweede competitiehelft, die met het vertoonde spel positief tegemoet kan worden gezien.