Zephyr wint na bloedstollende slotfase

logo-zephyr-SchijndelDe heren van Zephyr draaien nog niet heel lekker in de 1e klasse. De promovendus speelt wisselvallig en hebben al meer verliespunten dan ze zouden willen. De wedstrijd zaterdagavond in Heesch tegen Dos’80 is daarom zeer belangrijk. Deze tegenstander moet verslagen worden om hen onder Zephyr op de ranglijst te houden.

Maar deze opponent is geen onbekende voor de Schijndelnaren, de laatste jaren zijn ze altijd erg aan elkaar gewaagd geweest. Dat bleek in de openingsfase ook wel weer. Bram van de Ven opende de score, maar Dos’80 maakte direct gelijk. Hetzelfde gold voor goals van Jorge Carvalho en Geert van den Oetelaar, de tegenstander bracht de stand direct weer op gelijke hoogte. Zephyr speelde niet slecht, vooral met snelle aanvallen konden ze doelpunten maken. Maar twee lange opbouwers van Dos waren moeilijk af te stoppen. Zij hielden hun ploeg in de race. Het bleef de hele eerste helft gelijk op gaan, tot 12-12. Net voor rust kon Zephyr een gaatje slaan. Doelpunten van Anton van de Laar en Bram van de Ven zorgden voor een 13-15 voorsprong bij rust.

Handbalvereniging zephyrDe tweede helft kwam Zephyr sterk uit de startblokken. Er werd meteen uitgelopen naar 14-18, wat in deze wedstrijd een ruime voorsprong was. De teams bleven erg aan elkaar gewaagd en daardoor nam de spanning toe. Zephyr liet Dos echter niet in de buurt komen, keeper Rob van den Oetelaar had steeds beter zicht op de schoten van de tegenstander. Hij maakte veel belangrijke reddingen en die waren nodig omdat zijn ploeg steeds meer moeite kreeg met scoren. Hannes van de Ven zorgde voor 18-21 en die stand bleef lang staan, omdat beide teams fouten maakten. Zephyr verprutste veel ballen en het lukte de thuisploeg om heel rustig de achterstand te verkleinen. Anton van de Laar maakte nog twee belangrijke doelpunten uit de hoek, maar met nog 1 minuut te spelen maakte Dos’80 de aansluitingstreffer: 23-23. Zephyr had nog één kans en hun aanval werd ruw geblokt, penalty! Bram van de Ven kwam naar voren en schoot raak. Nog 20 seconden te gaan en toen gebeurde hetzelfde aan de andere kant. Zephyr maakte een overtreding en Dos’80 kreeg een penalty voor de gelijkmaker. Rob van den Oetelaar ging naar de kant en GertJan van Zutphen, die de hele wedstrijd nog niet had gespeeld, ging in het doel staan. Kon hij zijn ploeg de overwinning bezorgen? De Heesche penaltynemer haalde aan en…GertJan keerde het schot. De zoemer ging en Zephyrtrok dus in de laatste minuut de wedstrijd naar zich toe, 23-24. Een ontzettend spannende ontknoping van een boeiend duel. En belangrijker nog, de punten gingen mee naar Schijndel.

Doelpunten: Anton van de Laar (8), Bram van de Ven (5), Jorge Carvalho (4), Geert van den Oetelaar (3), Hannes van de Ven (2), Sjoerd Bouwmans (1), Pieter Smits (1).