Zephyr heren 1 verliest van Groene Ster

De wedstrijd afgelopen zaterdag begon bijzonder. Groene Ster, de tegenstander uit Zevenbergen, was namelijk de shirtjestas vergeten en hadden dus geen tenues bij. Er waren hesjes en na een zoektocht naar verschillende sportbroekjes, was het team toch gereed om aan te treden tegen Zephyr.

Hoewel Zephyr de eerste twee doelpunten maakte, begon de tegenstander toch sterker. Ze scoorden makkelijk en liepen uit naar 3-7. Zephyr zette aan en de achterstand slonk. Na goals van Sjoerd Bouwmans, Pieter Smits en Bram van de Ven werd het 8-9, maar toen was Groene Ster weer aan zet. Zephyr zat niet lekker in de wedstrijd. De verdediging was niet sterk en de aanval liep vaak spaak. Zo werd het 8-13. Groene Ster bleef sterker en vond telkens de vrije man. Zo liepen ze uit naar een 12-19 voorsprong bij rust.

De tweede helft leek Zephyr een ander team in het veld te hebben staan. Maar eigenlijk was alleen de keeper gewisseld en GertJan van Zutphen was meteen van waarde in de goal. In de aanval was Bram van de Ven belangrijk met veel goals. Ook Anton van de Laar en Sjoerd Bouwmans wisten met regelmaat te scoren. Zo kwamen de Schijndelnaren terug tot 19-21. En zo werd het een heel andere wedstrijd, want de spanning was helemaal terug. Groene Ster bleek een geslepen en ervaren ploeg en lieten niet toe dat Zephyr dicht in de buurt kwam. De marge werd nooit kleiner dan twee goals, maar dat zorgde wel voor een mooi duel voor het publiek. Zephyr zette alles op alles, maar kreeg het niet meer voor elkaar. Ze verloren deze wedstrijd met 29-32. Een wedstrijd met twee gezichten, maar in de tweede helft liet Zephyr zien zeker wel te kunnen handballen.

Doelpunten: Bram van de Ven (11), Anton van de Laar (6), Sjoerd Bouwmans (5), Pieter Smits (3), Hannes van de Ven (3), Jorge Carvalho (1).