Workshops voor vrijwilligersorganisaties in juni

logo welzijn de meijerij

Op dinsdag 13 juni en woensdag 21 juni wordt in respectievelijk Schijndel en Sint-Oedenrode een avond met 4 verschillende workshops aangeboden, speciaal bedoeld voor vrijwilligers. Het Steunpunt Vrijwilligerswerk van Welzijn De Meierij biedt deze workshops aan en zorgt voor de organisatie in samenwerking met een paar lokale docenten/begeleiders, naast landelijke aanbieders.

Op dinsdag 13 juni bestaat het programma in Schijndel uit het leren schrijven van goede, pakkende persberichten, tips en trucs voor het fotograferen met de smartphone, communicatie d.m.v. een digitale nieuwsbrief (alléén op 13 juni) en signaleren en doorverwijzen.

Op woensdag 21 juni wordt hetzelfde programma aangeboden, maar dan in Sint-Oedenrode, behalve de workshop over communicatie d.m.v. digitale nieuwsbrief. Deze avond is er speciale aandacht voor de vrijwilligersverzekeringen (alléén op 21 juni!). De gemeente Meierijstad heeft per 1 januari de collectieve vrijwilligersverzekering afgesloten bij Raetsheren van Orden. Een medewerker komt deze avond informatie geven en evt. vragen beantwoorden.

Deelname aan de workshops is gratis. Per workshop is deelname van één vrijwilliger per organisatie mogelijk, dit i.v.m. de beperkte plaatsen. Vol is vol! Aanmelden kan uitsluitend via e-mail bij vrijwilligerswerk@welzijndemeierij.nl onder vermelding van de datum en naam workshop, naam vrijwilliger, naam organisatie en mailadres t.b.v. bevestiging. Aanmelden kan tot vrijdag 2 juni.

 
Tip de redactie!