logo welzijn de meijerij

Sinds 1 januari 2015 is de gemeente verantwoordelijk voor de ondersteuning en waardering van mantelzorgers. Mantelzorgers zorgen langdurig, intensief en onbetaald voor iemand uit hun omgeving met een ziekte, psychische aandoening of handicap. Denk bijvoorbeeld aan een partner of kind die chronisch ziek is, een broer of zus die verstandelijk of lichamelijk beperkt is, of een vader, een goede buur of kennis die hulpbehoevend is. Mede dankzij deze zorg kunnen zij langer thuis blijven wonen. Dat waarderen we zeer. Daarom biedt de gemeente Meierijstad in samenwerking met het Steunpunt Mantelzorg van Welzijn De Meierij en ONS welzijn deze mantelzorgers een “Blijk van Waardering” aan.

 Workshopfestival voor mantelzorgers

Naast de jaarlijkse verwenmiddag in november en het mantelzorgcompliment in de vorm van cadeaubonnen bieden wij onze mantelzorgers graag nog iets extra’s aan. Omdat zij dat verdienen! Op zaterdag 11 mei 2019 en zaterdag 31 augustus 2019, organiseren gemeente Meierijstad in samenwerking met het Steunpunt Mantelzorg van Welzijn De Meierij en ONS welzijn een Workshopfestival voor mantelzorgers. Mantelzorgers kunnen zich kosteloos opgeven voor 1 workshop per jaar naar keuze, zoals een workshop beeldhouwen, koken, schilderen of dans.

Aanmelden

Wilt u meer informatie over het workshopfestival voor mantelzorgers? Of bentgeregistreerd als mantelzorger wilt u zich kosteloos opgeven voor 1 workshop per jaar naar keuze? Neem dan contact met ons op:

  • Voor Veghel: mantelzorgveghel@ons-welzijn.nl of te bellen met 088-3742525
  • Voor Schijndel en Sint-Oedenrode: mantelzorg@welzijndemeierij.nl of te bellen met 073-5441400

Vermeld in uw e-mail uw naam, adres en telefoonnummer en geef aan op welke dag en welk tijdstip u aan welke workshop wilt deelnemen. U ontvangt altijd een bericht wanneer u zich heeft aangemeld. Het kan immers zijn dat de workshop vol zit.

Voldoet u aan de criteria van mantelzorger, maar bent u nog niet geregistreerd neem dan ook contact met ons op. Alleen geregistreerde mantelzorgers kunnen zich aanmelden voor het Workshopfestival.

Voor meer informatie over (registratie) mantelzorg in Meierijstad: zie https://www.meierijstad.nl/home/ondersteuning-mantelzorg_42293/
Tip de redactie!