Lancering website Dementievriendelijk Meierijstad

Dementie Vriendelijk Meierijstad, Logo

Op maandag 15 april is er een nieuwe website officieel de lucht in gegaan: www.dementievriendelijkmeierijstad.nl. De website is bedoeld voor iedereen in Meierijstad die te maken heeft met dementie en voor iedereen die in het onderwerp is geïnteresseerd.

Steeds vaker komen wij in onze directe omgeving mensen tegen die een vorm van dementie hebben. In onze naaste familie, als buren, onder vrienden in de kaartclub of de sportvereniging. Maar ook bij de kassa van de supermarkt of gewoon op straat.

Als je zelf of je naaste de diagnose dementie krijgt, komt er veel op je af. Belangrijk dat je dan gemakkelijk informatie kunt vinden en dat er een sociale kaart is van wat er mogelijk en aanwezig is binnen de eigen regio, o.a. op het gebied van activiteiten. De nieuwe website van Dementievriendelijk Meierijstad helpt je op weg in de zoektocht naar antwoord op je vragen zoals: Wat is dementie eigenlijk? Wat kun je doen om mensen met dementie te helpen? Bij wie kun je terecht wanneer je met dementie te maken krijgt?

De website Dementievriendelijk Meierijstad is mogelijk gemaakt door de gemeente Meierijstad en werd gebouwd door LanthopusX. Bibliotheek Meierijstad, ONS Welzijn en vrijwilligers werkten mee aan de totstandkoming van de website en hebben een begin gemaakt met het vullen ervan. De website zal steeds verder uitgebreid worden. Dementievriendelijk Meierijstad hoopt vooral ook dat de website je helpt om beter voor jezelf en je naaste te zorgen. Tijdens een provinciale kennisbijeenkomst van ZET in ’t Spectrum in Schijndel vond met de vraag of de aanwezigen de feestelijke cookies wilden accepteren, de officiële lancering van de webiste plaats.

Dementievriendelijk Meierijstad (DVG)

Het ideaal is dat mensen met dementie en hun families zolang als mogelijk een normaal leven leiden in hun vertrouwde huis en buurt. Dat wil de regiegroep DVG Meierijstad bevorderen door samen met zoveel mogelijk mensen een dementievriendelijke en daarmee ook een mensvriendelijke maatschappij voor hen te creëren, waardoor het gevoel blijft: ik mag er zijn en ik hoor erbij, ook al word ik steeds vergeetachtiger. Het geven van voorlichting en informatie is een belangrijk onderdeel van de beweging naar een dementievriendelijk Meierijstad.
Dementie Vriendelijk Meierijstad

Tip de redactie!