Wie wint de eerste Schijndelse kunst- en cultuurprijs?

logo-gemeente-schijndelInwoners van Schijndel kunnen kandidaten nomineren.

In het weekend van 4, 5 en 6 november 2016 wordt in Schijndel een groots opgezet kunst- en cultuurweekend georganiseerd. Het weekend wordt georganiseerd voor en door de inwoners van Schijndel en is voor jong en oud. In dit weekend wordt ook de eerste Schijndelse kunst- en cultuurprijs uitgereikt. Inwoners van Schijndel kunnen vanaf vandaag kandidaten nomineren voor deze prijs.

Eerder dit jaar hebben burgemeester en wethouders op initiatief van de gemeenteraad besloten een kunst- en cultuurprijs voor Schijndel in het leven te roepen. Besloten is een prijs voor een professional in de kunst en cultuur én een prijs voor een amateur/vrijwilliger in de kunst en cultuur in te stellen.

Inwoners van Schijndel kunnen vanaf vandaag kandidaten nomineren voor deze prijs. Hiervoor worden geen uitgebreide criteria gehanteerd. De prijs wordt beschikbaar gesteld aan Schijndelse personen waarvan duidelijk is dat deze zich op zijn of haar manier enorm inzetten of hebben ingezet voor de kunst en/of cultuur in Schijndel. Een persoon waarvan iedereen wel weet dat hij of zij hier recht op heeft. Een jury beoordeelt de inzendingen en kiest de uiteindelijke winnaars.

Kent u een potentiële winnaar? Laat het ons weten. Kandidaten kunnen eenvoudig worden voorgedragen. Meer informatie hierover vindt u op de website van de gemeente. Ga naar www.schijndel.nl/prijs. Inzendingen dienen te worden gemotiveerd. U kunt tot 1 oktober 2016 kandidaten nomineren.

Tip de redactie!