Wilt u misschien helpen bij moeilijk papierwerk?

logo welzijn de meijerij

Bij Welzijn de Meierij kloppen regelmatig mensen aan die problemen hebben met hun papierwerk. Dat kan gaan om het schrijven van een brief, het invullen van formulieren, het op een rijtje zetten van inkomsten en uitgaven. Maar ook om het bekijken van het recht op toeslagen en het aanvragen daarvan, het helpen bij betalingsachterstanden, het op orde krijgen van papieren. Kortom een breed scala aan administratieve problemen. Om deze mensen te helpen heeft Welzijn de Meierij een apart inloopspreekuur in het leven geroepen met de naam: Geld en Zo. Dat inloopspreekuur is er twee keer per week, namelijk op dinsdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur en donderdagochtend van 09.00 tot 11.30 uur.

Voor dit inloopspreekuur zijn wij op zoek naar een vrijwilliger of vrijwilligster die deze mensen wil bijstaan. Het gaat er vooral om dat u begrip hebt voor de problemen van deze mensen en dat u actie kunt ondernemen om de problemen de baas te worden. U hoeft niet van alles op de hoogte te zijn. Dat zou ook wel erg veel gevraagd zijn. Maar het is natuurlijk wel wenselijk dat u enige kennis heeft van het invullen van formulieren en het begrijpen van brieven en teksten. Ook is het handig als u met een computer kunt omgaan. Omdat het hier om vertrouwelijke informatie kan gaan in de persoonlijke sfeer, wordt er in overleg met u een zogenaamde VOG ( Verklaring omtrent het Gedrag) aangevraagd bij het Ministerie van Justitie.

Mocht u denken: ja, dit kan toch wel iets voor mij zijn, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen: tel.: 073-5441400 of via e-mail: steunpuntvrijwilligerswerk@welzijndemeierij.nl. U kunt natuurlijk ook eerst de vacaturebank raadplegen:

www.welzijndemeierij.nl/vrijwilligers/vacaturebank.

Graag horen wij van u.

 

Tip de redactie!