Wil jij een handje helpen? Je bent welkom bij het Steunpunt Vrijwilligerswerk!

logo welzijn de meijerij

Welzijn de Meierij biedt hulp aan mensen en organisaties in Schijndel en St. Oedenrode die behoefte hebben aan ondersteuning. Daarbij is het Het Steunpunt Vrijwilligerswerk behulpzaam. Men zoekt voortdurend vrijwilligers in Schijndel die met liefde een beetje tijd en aandacht willen besteden aan anderen. Veel ouderen, hulpbehoevenden en gehandicapten vinden het heel fijn als er regelmatig iemand langskomt om een praatje te maken, een kop koffie te drinken, een kaartje te leggen, samen televisie te kijken of ook samen een activiteit te ondernemen zoals winkelen, wandelen, café bezoeken, naar een voetbalwedstrijd gaan, een dagje te reizen of wat dan ook. Iedereen heeft zo zijn eigen wensen en gewoonten. Wat er uiteindelijk gebeurt, hangt dan ook helemaal af van wat kan en wat je samen fijn vindt om te doen. Natuurlijk, dat is van weerskanten in het begin wat aftasten en aan elkaar wennen. Maar het kan van weerskanten veel voldoening geven.

Begeleiding

Het Steunpunt Vrijwilligerswerk kan u daarbij helpen en begeleiden. Voor u aan zo’n activiteit begint, wordt samen met u besproken wat u kunt verwachten en wat een ander van u mag verwachten. Pas daarna worden eventuele vervolgstappen gezet. Bij dit alles mag niet vergeten worden dat u er ook anderen dan hulpbehoevenden een enorm plezier mee kunt doen; zoals een mantelzorger die even ontlast kan worden. Is dit alleen iets voor vrouwen? Nee, natuurlijk niet. Het kan net zo goed gaan om mannen die bijvoorbeeld iemand willen bezoeken om een kaartje te leggen, tv te kijken, een sportevenement bezoeken enz. Iedereen die iets voor een ander wil betekenen, is bij Welzijn de Meierij van harte welkom. Uiteraard probeert men een zo goed mogelijke match te realiseren. Mocht het niet lukken, geen nood. Het Steunpunt Vrijwilligerswerk zal zijn best doen om u te begeleiden en met raad en daad bij te staan.

Aarzelingen?

Daar is uiteraard wij begrip voor. Neem daarom gerust contact op met het Steunpunt Vrijwilligerswerk van Welzijn de Meierij, tel. 073-5441400 of via e-mail: vrijwilligerswerk@welzijndemeierij.nl.

Hebt u eventueel interesse in andere vrijwilligersactiviteiten, kijk dan ook eens op onze website: www.welzijndemeierij.nl
 

Tip de redactie!