Wijk Plein doet op 19 september a.s. mee aan de wereldwijde actie om onze planeet een beetje schoner te maken. Om 9:30 uur start bij het Dierenplein op Verdipad 5 een opruimactie voor jong en oud. Bij de start worden grijpers, handschoenen en vuilniszakken uitgedeeld. Daarna kan iedereen gaan rapen in de eigen omgeving, maar er is ook een mogelijkheid om een buitengewone raapactie te doen voor een schoner Schijndel. Daarvoor kan men kiezen uit verschillende actiekaarten.

Om 11:00 uur worden alle deelnemers op het Dierenplein verwend met koffie, thee, frisdrank en een heerlijk Brabants worstenbroodje. Ook voor de kinderen die meedoen hebben we natuurlijk iets lekkers.  Van 11:45 – 13:00 uur gaan de deelnemers die het interessant vinden per fiets (of eigen auto) naar een plastic-recycling bedrijf op industrieterrein De Duin. Want…. wat gebeurt er eigenlijk met alle plastic dat we verzamelen? Het wordt beslist een zeer interessant bezoek.

Voor elk gezin/wijkbewoner die zich opgeeft hebben we als dank een voedingsmiddelenpakket van lokale ondernemers. Dus zorg dat je er bij bent!

Vóór 15 september aanmelden via info@wijkplein.nl

Zwerfafval
Tip de redactie!