Wedstrijdverslag SV Avanti’31: Avanti’31 deelt de punten met Schijndel na spannende wedstrijd

Logo_sv_avanti_31

De derby tussen Avanti’31 en Schijndel heeft geen winnaar opgeleverd. Na een sterke start van de thuisploeg kwam Avanti’31 steeds beter in de wedstrijd. Er ontspon zich een spannende en felle wedstrijd, die door de goed leidende scheidsrechter Stan Laarhoven prima in de hand werd gehouden. Na een kwartier in de tweede helft kwam Avanti’31 op voorsprong via de jarige Luke Veroude. Zeven minuten later was het alweer gelijk toen Steff van Kaathoven zich verkeek op een indraaiende vrije trap van Kay de Visser. Beide ploegen krijgen vervolgens nog kansen, maar aan de 1-1 stand veranderde niets meer. Die eindstand was overigens over de hele wedstrijd gezien terecht.

Schijndel begon de wedstrijd, die pas kon beginnen nadat de geel/blauwe en blauwe rook was opgetrokken, sterk, met twee goede kansen in de eerste 7 minuten voor Brent Blummel (goed gekeerd door Steff van Kaathoven) en Kay de Visser (via buitenkant paal naast). Pas na een kwartier kreeg de verdediging van Avanti’31 grip op de Schijndelse aanval en kwam het middenveld ook beter in de wedstrijd. Dat leidde in de 16e minuut tot de eerste kans voor Avanti’31. Een inzet van Geert van Heeswijk kwam bij Said Ali Hussein maar die kon de bal  geen kracht meegeven, zodat doelman de Louwere kon redden. Beide ploegen kregen vervolgens nog wat kansen, eerst in de 25e minuut voor Luke Veroude die zijn hoofd niet tegen een door Geert van Heeswijk genomen corner wist te krijgen. Twee minuten later ging een schot van Schijndel maar net langs het Avanti-doel. Het laatste kwartier van de eerste helft was het vooral een felle strijd op het middenveld zonder dat daar doelkansen uit voort kwamen.

In de tweede helft nam Jelle van der Eerden op het middenveld de plaats over van de geblesseerd in de kleedkamer achtergebleven Mauro Brus. De eerste kansen waren voor Schijndel, maar Steff van Kaathoven wist twee maal knap redding te brengen. In de 57e minuut was het voor Avanti’31 Fabian Koenen die vanaf linksachter doorbrak tot op de achterlijn. Zijn voorzet miste echter precisie, maar de bal kwam toch nog bij Ali Hussein. Zijn schot wordt door de Schijndel-verdediging geblokt. Drie minuten later was het raak voor Avanti’31. Fabian Koenen wist het uitverdedigen door Schijndel te verstoren en met een snelle combinatie werd Luke Veroude vrij voor de Schijndel-keeper gezet. Luke wist de bal keurig onder de doelman door te schuiven en daarmee niet alleen Avanti’31 op voorsprong te zetten maar ook zijn verjaardag extra kleur te geven.

Lang kon Avanti’31 echter niet van de voorsprong genieten. Een indraaiende vrije trap van Kay de Visser werd door Steff van Kaathoven volledig verkeerd ingeschat waardoor de bal ineens in het doel verdween. In het vervolg van de wedstrijd probeerden beide ploegen nog tot scoren te komen, waarbij de beste kans vlak voor tijd voor Geert van Heeswijk was. Hij onderschepte een terugspeelbal maar zag geen kans om Timo de Louwere te passeren. Zo eindigde de wedstrijd in een gelijkspel waar iedereen ook wel vrede mee kon hebben.

Komende zondag speelt Avanti’31 de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop thuis tegen Nooit Gedacht. Op 23 december volgt dan nog de bekerwedstrijd, ook thuis, tegen Vitesse’08.