NLdoet is het grootste vrijwilligersevenement in Nederland; dit jaar vindt het plaats op vrijdag 10 en zaterdag 11 maart. In Schijndel en Sint-Oedenrode hebben Open Coffee het Groene Woud, Kindervakantieweek, Fairtrade Meierijstad, Welzijn De Meierij en de locaties Damiaancentrum en ’t Spectrum de handen ineengeslagen. Zij gaan op deze twee dagen ‘Wereldhapjesdag’ houden. Tijdens deze dagen worden namelijk originele wereldhapjes (recepten van nieuwe inwoners van Schijndel of Sint-Oedenrode) gezamenlijk gemaakt tot een smakelijk buffet, waar we natuurlijk van gaan proeven. De ingrediënten worden zoveel mogelijk, zo niet allemaal, Fairtrade ingekocht en gebruikt. Kinderen zijn ook welkom om een hapje te komen maken.

We nodigen hierbij mensen uit om op 10 of 11 maart te komen helpen, kennis te maken met elkaar, samen te koken en samen te eten. We hebben mensen nodig die de weg in de keuken weten en alles in goede banen kunnen leiden, de tafel dekken, een kinderactiviteit (bijv. versieren van cupcakes) organiseren en nog veel meer. Heeft u interesse om u voor een of voor beide dagen als vrijwilliger in te zetten, dan horen wij graag van u.

Om te weten wie aanwezig is, is het aan te raden u vooraf (voor 3 maart) aan te melden: dit kan via mail op opencoffee.hetgroenewoud@gmail.com onder vermelding van uw naam, adresgegevens, telefoon, wie u evt. meeneemt (kinderen + leeftijd) en de locatie Damiaancentrum Sint-Oedenrode en/of cultureel centrum ’t Spectrum Schijndel. De ontvangst is op beide dagen om 14.30 uur, we gaan aan tafel rond 17.30 uur, na het eten ruimen we gezamenlijk op.

Deelname aan de Wereldhapjesdag is gratis met dank aan het Oranje Fonds.

Aanmelden kan ook via de administratie van Welzijn De Meierij, Steeg 9 in Schijndel, of telefonisch via 073-5441400. Graag voor 3 maart i.v.m. het inkopen van ingrediënten.

 

 
Tip de redactie!